Cauta

Putin a amenintat SUA cu „consecinte nucleare”

Presedintele rus, Vladimir Putin, nu avea de gand sa se lase inghesuit la Milano. Asa ca si-a trimis „toporisca” inainte. „Rusia si SUA sunt puteri nucleare; e mai bine sa coopereze pentru o stabilitate strategica”.

Putin a obtinut inca o data ce a vrut, prin amenintari cu razboi nuclear

Nu de alta, dar fara parteneriat, ar fi „consecinte nucleare”, atat pentru SUA, cat si pentru puterile din UE.

„Cine nu e cu noi e neo-nazist”

Putin urma sa fie pus la colt pentru anexarea Crimeei, pentru interventia in estul Ucrainei, pentru strategia energetica, folosita ca mijloc de santaj politic etc. Insa, Putin a lovit primul!. „Continuarea politicii ostile a Occidentului fata de Rusia ar putea avea consecinte neintentionate”, a declarat Putin pentru ziarul sarbesc Politika. „SUA au mers atat de departe incat au suspendat cooperarea in domeniul energiei nucleare. A suspendat de asemenea comisia prezidentiala bilaterala stabilita in 2009, pentru a combate teorismul si traficul de droguri. Speram ca partenerii nostri isi vor da seama de inutilitatea actiunilor de santajare a  Rusiei si isi vor aminti ce consecinte poate avea discordia intre doua mari puteri nucleare asupra stabilitatii strategice”, a declarat Putin, foarte putin subtil. Acestea fiind spuse, Putin si-a clasificat toate actiunile militare de pana acum ca avand scopul de a proteja interesele Rusiei fata de „manifestarile tot mai accentuate ale neo-nazismului in tarile din Europa de Est”. Nu ca ar fi zis-o prima oara. Rusia are o noua lozinca: „Cine nu e cu noi, e neo-nazist”, care o inlocuieste cu succes diplomatic pe cea cu „proletari din toate tarile uniti-va”.

„Acorduri” si nu prea

Ca urmare, la Milano, s-a ajuns la mai multe „acorduri”. Doua au fost anuntat de presedintele francez, François Hollande, la finalul unei intalniri cu liderii rus, ucrainean si german. Un acord se refera la livrarea de gaze rusesti catre Ucraina, care este „la indemana” si nu prea, caci „sunt sperante” ca se va definitiva marti, la Bruxelles.  „Acest acord este foarte linistitor pentru rusi, care chiar vor sa fie platiti”, prin finantari internationale, a subliniat Hollande. Voila! Al doilea „acord” priveste un schimb de prizonieri intre ucraineni si… „prorusi”, evident. Nici asta nu e tocmai parafat. Interesant, serviciile secrete germane „au curatat” Rusia de suspiciunea doborarii avionului malaezian MH17, sustinand ca rebelii au facut-o!

Se reinnoiesc militarii rusi din Transnistria

Pe sestache, militarii rusi din batalioanele de mentinere a pacii din Transnistria sunt treptat inlocuiti cu forte armate noi. Tot din Federatia Rusa, bineinteles. Cica e doar „o rotatie planificata” a trupelor ruse din cadrul Zonei de securitate dintre Tiraspol si Chisinau. Inlocuirea  militarilor rusi se desfasoara acum pe o lungime de 60 de km si o latime de 20 de km in perimetrul Zonei de Securitate.

 

Ultimele stiri

  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Exit mobile version