Cauta

Primaria Capitalei si-a tras firma de constructii!

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat rapid(36 voturi “pentru”,  doar 4 “impotriva” si o abtinere) un proiect privind infiintarea unei societati pe actiuni cu scopul construirii, vanzarii si inchirierii de locuinte. Pentru cine? Pentru tineri, anunta primarita Gabriela Firea: “SC Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA va construi locuinte sociale si pentru tineri”.

De unde vin banii? De la bugetul local, fireste: pentru acest proiect Primaria Capitalei vrea sa aloce 12 milioane de lei. Fondatorii si actionarii noii societati sunt doi la numar: CGMB va detine 99,9% din capitalul social(119.880 de actiuni), si SC Service Ciclop SA, cu 0,1%(120 de actiuni), iar valoarea unei actiuni este 100.000 de lei. Societatea Service Ciclop este detinuta, integral, de Consiliul General, din 1990. Dar cum poate pune umarul la constructia de locuinte o firma care repara automobile, are profit zero, si litigii privind retrocedarea principalului sediu, din Bdul Magheru(cladirea a fost revendicata de descendentii familiei industriasului Bragadiru)? Greu de spus.

“Primaria Capitalei, prin acest trust de cladiri metropolitane, va construi locuinte sociale si locuinte pentru tineri, nu intra sub nici o forma in concurenta cu dezvoltatorii sau constructorii imobiliari de pe piata libera, pentru ca aceasta nisa nu ar putea sa aiba resursele financiare pentru a contacta un credit de la o banca comerciala sau a contracta un imprumut sau o achizitie directa de la un dezvoltator imobiliar. Toate achizitiile legate de materialele de constructii se vor face prin licitatii, respectand(…)legislatia in vigoare in materie de achizitii. Si aceasta societate, trust(…) se supune unor controale anuale din partea Curtii de Conturi”, ne asigura Firea.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version