Cauta

Premierul, intalnire cu reprezentanti ai mai multor organizatii civice

Seful Guvernului a revenit miercuri la Palatul Victoria, pe agenda premierului figurand o intrevedere cu o delegatie de reprezentanti din randul organizatiilor non-guvernamentale nemultumite de modificarile aduse legilor Justitiei si Codurilor Penale.

UPDATE: Dupa doua ore de discutii cu premierul, dinspre delegatia prezenta la intrevederea de la sediul Executivului s-a aflat ca intrevederea nu a avut efectul scontat, drept urmare, solutia intrevazuta ar fi continuarea protestelor. Delegatii au transmis ca avut trei solicitari, printre ele „demiterea imediata” a ministrului Justitiei, precum si sesizarea Comisiei de la Venetia, in privinta Legilor Justitiei. „Aceasta intalnire nu este imbucuratoare din punctul de nostru de vedere si, din punctul nostru de vedere, solutia este in continuare proteste (…) pana cand aceste legi ale Justitiei si modificarile la Codurile Penale vor fi stopate”, din cate a declarat Mihai Politeanu, de la Initiativa Romania, la finele discutiilor.

Pe agenda publica a premierului Tudose, intrevederea – care a inceput la ora 11- a fost descrisa astfel: „intalnire cu reprezentantii ONG-urilor #rezist”.

Cat despre membrii delegatiei prezente la discutiile cu prim-ministrul, trebuie spus ca pe pagina de Facebook „Coruptia ucide” se precizeaza si numele celor 7 interlocutori care au stat fata in fata cu premierul – Alexandru Socol – Coruptia Ucide, Ciprian Ciocan – Va Vedem din Sibiu, Laurentiu Stefanescu – Initiativa Timisoara, Marius Deaconu – Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania, Mihai Politeanu – Initiativa Romania, Mihai Tudorica – #REZISTENTA si Radu Dumitriu – delegat al organizatiilor din Diaspora.

Va amintim ca delegatii a nu mai putin de 43 de organizatii civice ii solicitasera premierului, recent, o astfel de discutie pe marginea legislatiei penale.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version