Cauta

Porc de Crăciun cu voucher de la ANSVSA. Câți bani se oferă

porc

Mai merită să ţii un porc în bătătură? Iată calculul corect: câte te costă să creşti "un Ghiţă" în coteţ!

O nouă inițiativă legislativă ar putea să soluționeze problema micilor crescători care sunt nevoiți să renunțe la creșterea porcului din cauza restricțiilor impuse pentru lichidarea focarelor de pestă porcină africană.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA)
ar putea oferi un voucher în valoare de 200 lei pentru achiziția porcului de Crăciun.

Vouchere pentru porc de Crăciun, de 200 de euro

Noua legislația vine ca un ajutor în implementarea unei alte inițiative aflate în fază finală a dezbaterii parlamentare, Legea Porcului.

„Am discuții cu colegii pentru a face un proiect de lege separat ca să vină cumva sprijin la Legea porcului. Vreau să facem în felul următor: în raza de 10 km unde avem ferme comerciale și unde avem crescători înscriși în registrul agricol cu porci și care vor să abandoneze creșterea porcilor, timp de cinci ani să primească un voucher de la ANSVSA în valoare de 200 de euro pe care să îl tranzacționeze de Crăciun la ferma comercială și să își păstreze tradiția, să primească acel porc. Acesta ar fi un aspect.”, a declarat deputatul Emil Dumitru, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, potrivit agrointel.ro.

Legea Porcului datează la Comisia de Agricultură de la Camera Deputaților din noiembrie 2021.

Românii consumă carne de porc din import

În lipsa ofertei interne, românii mănâncă în mare parte carne de porc din import, în principal, din țări precum Spania, Germania și Ungaria. Nici nu este de mirare, în condițiile în care doar undeva la 20% din consum este asigurat din intern, pe fondul decimării efectivelor de porci din cauza pestei porcine.

Cel mai mare furnizor de carne de porc pentru România a fost, în primele 11 luni din 2022, Spania cu un volum de 90 066 tone, în valoare de 253,4 milioane de euro, urmată de Ungaria – 59 035 tone (128,8 milioane euro), Polonia – 24 496 tone (46,1 milioane euro) și Belgia – 20 241 tone (41,1 milioane euro), potrivit datelor furnizate Ziarului Puterea de către INS.

Ultimele stiri

  • AUR, Smirnă și Tămâie. Magia prin care libanezul Murad se vrea împărat la Mangalia, să-și bage calul troian în Primărie
  • Firea ajunge la 4 procente în spatele lui Nicușor Dan, iar Piedone coboară pe locul 4 și s-ar putea retrage din cursă
  • Gabriela Firea: Foișor e în topul european al spitalelor de ortopedie
  • S-a aflat! Digi nu poate cumpăra – încă – Telekom România. Ce se întâmplă cu tranzacția anului
  • S-a dat alerta pe o stradă din Capitală! Grenadă găsită la vila familiei Andreei Tonciu: „Vă dați seama, dacă nu venea…”
  • Care sunt politicienii în care românii au cea mai multă încredere, conform unui sondaj recent
  • Natura s-a dezlănțuit! Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în zona Moldovei – VIDEO
  • Reţea de trafic cu Ozempic vândut „la negru”. 13 persoane, reţinute de către oamenii legii din București. Detalii incredibile din dosar
  • Comunicat de presă AGRI-EW
  • Amenajare peisagistică nouă de-a lungul șoselei Olteniței
  • Exit mobile version