AcasăNewsPorcul pe masa de Crăciun, un lux anul acesta! La ce preț...

Porcul pe masa de Crăciun, un lux anul acesta! La ce preț ar putea ajunge un kilogram, de sărbători

carne de porcPorcul pe masa de Crăciun, un lux anul acesta! La ce preț ar putea ajunge un kilogram, de sărbători

Românii vor plăti cel mai scump coş de cumpărături pentru sărbători. De la lactate şi până la ulei, producătorii anunţă scumpiri pentru fiecare în parte.

Prețul unui produs apreciat de mulți români, din care se pregătesc zeci de preparate de Crăciun, s-ar putea dubla. Este vorba despre carnea de porc, pentru care românii vor trebui să plătească și 60 lei/kg.

Prețul unui kilogram de carne de porc va ajunge la 60 lei

Scumpirile au loc în contextul actualelor majorări de prețuri la energie, dar și la produsele agricole. De asemenea, producția internă de carne de porc este în scădere, una din cauze fiind pesta porcină africană care decimează șeptelul de animale.

Crescătorii de porci și producătorii de carne și preparate atrag atenția că prețurile vor exploda în următoarea perioadă. Aceștia estimează că se va ajunge ca acestea să se dubleze în perioada Crăciunului. Iar carnea de porc este alimentul care nu lipsește de pe masa nici unui român, de regulă, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Conform estimărilor producătorilor și comercianților de carne, dacă în aceste zile plătim 30 de lei pentru un kilogram de mușchi de porc, în preajma sărbătorilor, peste doar două luni, prețurile se vor dubla, ajungând până la 60 de lei pe kilogram.

„Este prețul care există astăzi pe piață în Germania, în Italia, în magazinele din Uniunea Europeană, majoritatea țărilor. Prețul la un kilogram de ceafă sau de cotlet este în jurul a 10 euro, ceea ce înseamnă 50 de lei cu plus, minus. Doar că la noi minusul de carne care există pe piață se va accelera și putem trece de 10 euro kilogramul de ceafă și de cotlet”, atrag atenția fermierii.

author avatar
Andreea Vlad
419 afisari

3 COMENTARII

  1. Oricum nu mai are nici un gust carnea de porc de cand am intrat in U.E. pt. ca porcul din Spania si cel din Romania este crescut la fel: hranit cu cenusa si processat cu injectare. Daca prostia tine si oamenii cumpara, le merge. Mai bine mananc soia sau organe ca alea mai au cat de cat gust, sau ocazional ma duc in targuri de pe langa Bucuresti, problema e ca faci o ora dus si o ora intors (7-8 km).

  2. În fiecare an, în preajma Crăciunului este aceeași știre : s-a scumpit carnea de porc. La Paști: s-a scumpit carnea de miel.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger