Cauta

Ponta, despre propunerea lui van Rompuy si glumele de “doi bani” ale lui Basescu

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, ca Basescu nu are alta optiune decat sa voteze impotriva propunerii presedintelui CE privind bugetul UE. In caz contrar Romania va primi cu 400 de euro mai putin pentru fiecare locuitor.

Primul ministru a facut un calcul simplu din care rezulta ca daca bugetul UE pentru tara noastra va fi redus cu 8 miliarde  asta inseamna “400 de euro mai putin pentru fiecare roman”, noteaza realitatea.net. „Propunerea lui Van Rompuy presupune o alocare cu 5 miliarde de euro pe coeziune si 3 miliarde euro pe politica agricola mai putin decat ceea ce a propus CE. Inseamna 400 de euro mai putin pentru fiecare dintre dumneavoastra, din fonduri europene. Daca voteaza «da» ne ia 400 de euro de la fiecare, daca voteaza «nu» merge pe propunerea CE”, a sustinut premierul.

Legat de ironiile lui Basescu, prim-ministrul a declarat: “Pana acum nu l-am acuzat niciodata pe presedinte ca intre interesele Romaniei si cele personale fata de lideri europeni, le prefera pe cele personale, pentru ca este o acuzatie foarte grava. Insa acum parea ca-l intereseaza mai mult relatia cu doamna Merkel”, a mai spus Victor Ponta, pentru Romania Tv. Ponta a mai spus ca ar fi mai bine ca presedintele sa lase deoparte glumele “de doi bani” si sa explice ce se discuta la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Premierul a sustinut ca proiectia bugetara a UE in intervalul 2014-2020 reprezinta o chestiune foarte importanta si ca Basescu s-ar putea arata mai preocupat de problemele Romaniei. „In 2020 Traian Basescu nu va mai fi presedintele tarii si s-ar putea ca nici Angela Merkel sa nu mai fie cancelar al Germaniei, dar Romania si Germania raman”, a afirmat Ponta.

Aceste declaratii au fost facute dupa ce presedintele Traian Băsescu a ironizat spusele premierului Victor Ponta despre folosirea dreptului de veto de catre Romania in cadrul Consiliului European de toamna. „De la anuntul de ieri cu veto-ul (joi- n.r.), toatele statele contributoare s-au bagat sub birouri, sunt in alerta ca Romania pune veto”, a comentat Basescu.

Basescu nu s-a limitat aici cu sarcasmul. „Nu te poti duce la donatori sa le spui: Doamna Merkel, daca nu-mi dai mai multi bani, iti trantesc un veto de nici nu mai pleci de la Berlin”, a spus presedintele Romaniei adaugand ca dreptul de veto poate fi folosit doar atunci cand este incalcat Tratatul UE sau cand unui stat membru i se aplica alte criterii decat altora. Presedintele a respins ideea ca pozitia Romaniei la Consiliul European in legatura cu bugetul UE pe 2014-2020 sa fie una de folosire a dreptului de veto. Basescu a precizat ca deciziile in Consiliu se iau pe baza negocierilor indelungate intre liderii statelor prezenti.

Ultimele stiri

  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Exit mobile version