AcasăPoliticaPonta, despre regionalizare: Scopul nu e cine va fi "sef peste o...

Ponta, despre regionalizare: Scopul nu e cine va fi „sef peste o tara mai mica din interiorul Romaniei”

Premierul Ponta afirma ca dezbaterile pe tema regionalizarii ar trebui sa aiba ca scop eficientizarea administratiei si nu sa se concentreze pe cine va fi „sef peste o tara mai mica din interiorul Romaniei”.

Seful Guvernului a insistat, miercuri, in Parlament, asupra importantei regionalizarii, in conditiile in care Romania se confrunta cu o problema de absorbtie a fondurilor europene, Ponta subliniind ca procesul a fost mai eficient la nivel local, deat la cel national. „Suntem in secolul in care nu stiu mai bine un grup de functionari din Ministerul de Finante national decat un guvern regional si un guvern local cum trebuie folosite resursele financiare, suntem in secolul 21 membri ai Uniunii Europene cu o uriasa problema: incapacitatea noastra administrativa cronica de absorbtie a fondurilor europene. Da, structurile regionale au fost cele mai eficiente in efectuarea de proiecte, absorbtia fondurilor europene, mult mai eficienta decat structurile nationale”, a precizat Ponta.

Subliniind ca experienta unor tari ca Germania si Franta care au aplicat aceasta politica ne poate fi folositoare, premierul a subliniat ca dezbaterile pe tema regionalizarii ar trebui sa se concentreze pe eficientizarea administratiei, si nu pe cine va fi „sef peste o tara mai mica din interiorul Romaniei”.

Cititi si: Ordin pe sest in PSD: Scapati de liberali!

93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger