Cauta

Politica si leapsa pe tacute

Romania a fost lasata deoparte. Nu mai intereseaza pe nimeni de ce Guvernul spune ca a marit salariile, iar lumea, nu numai in strada, spune ca este o minciuna. Nu mai intereseaza, de asemenea, de ce se dau stiri cu ieftinirea oualor, timp in care supermaketurile iti arata cum stiu sa-ti ia banii. Si, la fel ca si pana acum, nu mai intereseaza pe nimeni ce pensie va lua candva, daca o va mai apuca. Oricum, suma se recalculeaza din doua in doua ore si de la o aparitie televizata la alta a Olgutei Vasilescu.

Spectacolul mizeriei politice sau doi regizori foarte prosti E acelasi lucru

Ponta, Dragnea si alti cativa au mutat centrul de greutate. Seara de seara, romanii casca gura la emisiunile din care inteleg pana ii apuca cheful de injurat sau ii dovedeste somnul. Unii parca pricep  ca au fost pacaliti, dar nu inteleg de ce. Cei mai multi, insa, rezuma totul la trei cuvinte: ‘r-ati ai dracu’!

Dragnea nu e un sfant

Chiar nu mai are importanta cine a inceput si de ce. Cine vrea sa-si faca jocurile si cu ce scop. Cine vrea sa demonstreze ca celalalt minte, iar el e curat ca Fecioara Maria. Fiecare da vina pe fiecare. Fiecare stie despre celalalt tot ce nu te astepti, si inca nu e totul. Dragnea, spune Ponta, a fost nelipsit de la chermezele din vilele SRI. Nu e un sfant, asa cum vrea el sa pozeze. Se lupta, acum, cu statul paralel, dar, in realitate, i-a schelalait ba la poarta, ba in curte, si i s-a gudurat la picioare vreme indelungata. Si tot acum i-ar placea sa o vada inlaturata pe Codruta Kovesi, chiar daca nu recunoaste, desi nu mai stia la ce artificii sa recurga pentru inscaunarea ei, ca sa scape de dosare. Tot Dragnea este cel care, nu chiar cu mult in urma, se milogea pentru functia de ministru la Interne si cate si mai cate porcarii politice a facut. Stie el, Ponta, cum a furat de la Ministerul Dezvoltarii, cum si-a cumparat baronii si cum si-a eliminat incomozii din partid. Poate ca Ponta are dreptate. Sau poate minte. Un singur lucru nu spune: de ce a tacut pana acum?

Goana dupa putere

Pe de alta parte, Dragnea stie el si despre Ponta cat sa-l compromita pentru tot restul vietii. Relatii si prietenii ciudate cu Florian Coldea, cu Maior, dincolo de gradul de rudenie, cu guverne facute pe mana SRI, cu sustinerea si promovarea Codrutei Kovesi pe care, acum, i-o arunca lui in brate. Stie inclusiv cum scapa de adversari si isi nivela drumul catre mai sus. Poate ca are dreptate si el. Sau poate minte. La fel ca Ponta, insa, nu stie sa spuna un singur lucru: de ce a tacut pana acum? Fara a fi vreunul mai vinovat sau mai curat, complicitatea lor la politica nesimtita a tacerii este evidenta. Tacerea a ajuns leapsa pe care si-au dat-o unul altuia, intr-un joc scarbos si lacom al catararii spre mai multa putere.

O data la patru ani

Sebastian Ghita, caci nu putea lipsi, stie si el destule. Nu vorbeste decat ce are chef, asezandu-se de partea cea mai convenabila. In rest, e mut. Nichita, de la Iasi, stie si el despre fiecare, dar se plaseaza unde are chef. Vanghelie, personaj pitoresc, stie cel mai mult sau foarte mult. Confirma doar in zona cea mai avantajoasa. Si Oprisan stie, si Mazare stie, si Olguta Vasilescu stie, nu exista cineva care sa nu stie cate ceva despre altcineva, indiferent cine ar fi. Toti au tacut si tac, insa, asteptand un moment in care sa-si joace cartile. Nicidecum un moment in care sa fie bagati in seama si romanii. Ei intra in ecuatia puterii doar o data la patru ani. Restul, repet, e leapsa.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version