Cauta

Politia Capitalei: Agentul care a pierit in accidentul de marti insotea coloana oficiala a vicepremierului

Bogdan Gigina, agentul de politie care a murit la datorie, marti seara, facea parte din coloana oficiala a vicepremierului Oprea, ministrul de Interne, confirma oficialii Politiei Capitalei.

Reprezentantii institutiei fac noi precizari – prin intermediul unui comunicat -in cazul tanarului om al legii care a pierit, zilele trecute, in urma unui accident de circulatie, mai exact dupa ce a cazut, cu tot cu motocicleta pe care se afla  intr-o groapa de pe Stirbei Voda, sapata pentru lucrari la tevile de gaze aflate in zona.

„Politistul se afla in exercitarea atributiunilor de serviciu specifice politiei rutiere, conform reglementarilor legale in domeniu, fiind angrenat in dispozitivul mobil si fix de fluidizare a traficului rutier in municipiul Bucuresti, asigurand deplasarea in siguranta, a unei coloane oficiale, precum si a celorlalti participanti la trafic”, se mentioneaza in documentul respectiv.

Oferindu-se detalii cu privire la traseul acestei coloane oficiale, cu plecare din cartierul bucurestean Baneasa, aceiasi reprezentanti ai Politiei Capitalei tin sa sublinieze un alt aspect: acela ca in acest caz ar fi fost intrunite conditiile legale: „Coloana oficiala a viceprim–ministrului pentru securitate nationala, ministrul afacerilor interne, de care demnitarul beneficia in conditiile legii, se deplasa cu o viteza adaptata la conditiile meteo si de trafic existente, pe traseul Baneasa – P-ta. Presei Libere – Arcul de Triumf – P-ta. Charles de Gaulle – P-ta. Victoriei – Bd. Uranus – Str. Stirbei Voda, dupa ce acesta participase la o activitate in cadrul unei institutii din domeniul securitatii si ordinii publice”.

Nu in ultimul rand, in acelasi comunicat se mentioneaza si faptul ca vehiculele din coloana respectiva s-ar fi oprit „imediat” in zona in care s-a produs accidentul, dar si ca s-a cerut ajutor medical pentru politistul care a cazut victima nefericitului eveniment rutier. „Imediat dupa producerea accidentului, coloana oficiala s-a oprit la fata locului si au fost dispuse masuri pentru mobilizarea echipajelor medicale in vederea acordarii primului-ajutor, politistul fiind transportat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Ministrul afacerilor interne a comunicat cu secretarul de stat  Raed Arafat si cu ceilalti decidenti din conducerea MAI, pentru interventia de urgenta a echipajelor SMURD si informarea permenenta in legatura cu evolutia situatiei. S-a tinut legatura cu echipajele SMURD si cu Spitalul Universitar, iar ministrul de interne a fost permanent informat”, de mai precizeaza in comunicatul DGPMB.

foto: Politia Romana

Ultimele stiri

  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Exit mobile version