Posturile religioase pot pune în pericol viața celor care vor să respecte dogmele impuse. Dacă în urmă cu mulți ani aceste produse erau făcute în casă, acum sunt cumpărate din mall-uri unde nu știm ce otrăvuri ascund. Specialiștii nutriționiști susțin că mărcile de produse vegetale sunt un fake și că pun în pericol sănătatea celor care le consumă.
Autoritățile au atras atenția că mai mult de jumătate din produsele tip pate vegetal au cel puțin 7 aditivi care sunt o problemă de sănătate pentru cei care consumă astfel de produse. Potrivit unui studiu, aceste pateuri erau făcute în urmă cu 8 ani din legume sau fructe și respectau rețetele adevărate. Doar că industrializarea acestor pateuri a dus la adoptarea lor și că producătorii au început să prepare pateurile în cantități industriale folosind aditivi care pot să ucidă. Astfel, mai mult de 50% din produsele studiate au prezentat cel puțin 8 E-uri. Nutriționiștii spun că este cel mai mare număr de aditivi alimentari găsiți într-un singur produs care se află pe piață. „Cei mai des întâlniţi aditivi alimentari au fost: 76,62% este procentajul produselor în care a fost găsit caragenanul (E407); 74,02% este procentajul produselor în care au fost găsiţi polifosfaţi (E452); 67,53% este procentajul produselor în care a fost găsit monoglutamatul de sodiu (E621); 50,64% este procentajul produselor în care a fost găsit ascorbatul de sodiu (E301); 49,35% este procentajul produselor în care a fost găsit carmin (E120)”, precizează specialiștii.