Cauta

Parchetul General, anunt despre cauzele ce vizeaza violentele de la protest

Se menține suspansul. Parchetul General, reacție de ultimă oră în cazul alegerilor din sectorul 1 (foto: Facebook/Ministerul Public)

La cateva zile de la producerea episoadelor violente la protestul din Piata Victoriei, din 10 august, Parchetul General a facut o comunicare centralizata cu privire la cauzele in care se cerceteaza aceste incidente.

Astfel, aflam ca sunt 386 de plangeri penale depuse in dosarul preluat de Parchetul General, cauza in care se dau asigurari ce se continua actiunile menite sa duca la „identificarea persoanelor care au fost implicate in comiterea violentelor”.

Cat priveste dosarul aflat in atentia reprezentantilor Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti reiese ca sunt cercetate trei persoane, aflate in arest preventiv – doua fiind acuzate de ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice, celalalt pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, in forma sustragerii unei arme.

Din comunicatul Parchetului General rezulta, totodata, ca la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti sunt inregistrate 22 de dosare penale, intr-un singur caz fiind inceputa urmarirea penala asupra unei persoane, care a fost plasata sub control judiciar, acuzatia fiind de lovire sau alte violente si ultraj. „In celelalte 21 de dosare a fost inceputa urmarirea penala in rem sub aspectul savarsirii uneia sau unora dintre urmatoarele infractiuni: ultraj (17 cauze), lovire sau alte violente (o cauza), distrugere (o cauza), instigare publica (o cauza), incitare la ura sau discriminare (o cauza), tulburarea ordinii si linistii publice (o cauza), furt calificat (o cauza) si portul sau folosirea fara drept de obiecte periculoase (o cauza)”, mentioneaza PG.

sursa foto: Facebook

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version