Cauta

Papa Francisc, triumf in Emirate

„Pope Francisco!”, au strigat cei 170.000 de oameni adunati in interiorul si in afara stadionului  Zayed Sports City la slujba uriasa care a marcat incheierea vizitei istorice a  Suveranului Pontif  in Emiratele Arabe Unite.

Suveranul Pontif scrie istorie

O adunare publica fara precedent in regiune dupa ce anterior oficialii au precizat ca au fost distribuite 135.000 de bilete pentru eveniment, la care au fost asteptati catolici din circa 100 de tari, alaturi de aproximativ 4.000 de musulmani. In traditionalul papamobil Mercedes G de culoare alba, Francisc s-a oprit sa salute doua fetite care se indreptau spre el, in scandarile publicului. Papa se afla intr-o vizita de trei zile in Abu Dhabi, iar luni dupa amiaza a tinut primul sau discurs public la o intalnire cu liderii musulmani, evrei si crestini. Suveranul pontiful a rugat liderii religiosi ai lumii sa evite razboaiele, mentionand conflictele din Yemen, Siria, Irak si Libia.  Francisc s-a intalnit cu liderul din Dubai, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum si printul Sheikh Mohammed bin Zayed All Nahyan la palatul prezidential. Cei trei au discutat despre „consolidarea cooperarii” si „initiativele importante pentru a obtine pace”. Un alt subiect abordat a fost cel al muncitorilor imigranti, in contextul in care Emiratele au o populatie compusa din peste 85% expati, iar  cetatenii originari in tarile asiatice reprezinta aproximativ 65% din aceasta populatie, angajati in toate sectoarele, de la constructii la servicii hoteliere. Papa a facut  un apel la condamnarea oricaror violente comise in numele religiei, un subiect foarte atent observat de autoritatile din  Emirate, care au declarat ca 2019 va fi „Anul Tolerantei”,  interzicind orice exploatare politica a religiei, in special de catre islamistii din miscarea Fratia Musulmana.

Ultimele stiri

  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Exit mobile version