Cauta

Oscarul se poate castiga si cu 250 de dolari!

250 de dolari, acesta a fost bugetul de care a dispus americanca Robin Mathews pentru a cumpara produsele cosmetice cu care sa ii machieze pe actorii din filmul “Dallas Buyers Club”. O suma infima, daca ne gandim ca femeia a avut de aranjat sute de  persoane, iar machiajele pe care le-a realizat actorilor Matthew McConaughey si Jared Leto nu au fost deloc simple. Ba, dimpotriva.

Matthew McCounaughey, in rolul electricianului-cowboy, diagnosticat cu HIV

Desi lipsita de un buget generos, asa cum ne-am astepta in cazul unui film de la Hollywood, Robin a reusit sa faca performanta. Nu numai ca actorii din “Dallas Buyers Club” au aratat impecabil, dar femeia a si fost nominalizata la Premiile Oscar, categoria “Cel mai bun machiaj”. Si cand te  gandesti ca atunci cand a lucrat la pelicule precum “ Twilight”, “Django Unchained” sau “The Final Destination” a avut la dipozitie incomparabil mai multi bani ca acum! Bugetul limitat de la “Dallas Buyers Club” nu a facut-o, insa, pe Robin sa se dea batuta. Si-a facut calculele la milimetru si a reusit sa isi duca treaba la bun sfarsit: Matthew McConaughey si Jared Leto chiar au aratat ca niste bolnavi de SIDA in pragul mortii. “A fost cel mai sarac film pentru care am lucrat vreodata”, a povestit make-up artistul.

In “Dallas Buyers Club”, Jared Leto joaca rolul unui travestit bolnav de SIDA

“Cei de la Academia Americana de Film au ramas cu gura cascata cand au aflat ce suma«fabuloasa» am avut la dispozitie”, a adaugat Mathews, a carei maiestrie a constat nu doar in realizarea machiajelor, dar si in estimarea cantintatilor de fard folosite pentru fiecare transformare in parte, in conditiile in care, la unele scene, filmate dimineata, personajele erau in pragul mortii, iar la altele, filmate mai spre amiaza, acestea dadeau semne ca se insanatosesc. “Uneori,  ii transformam pe Matthew si Jared din bolnavi in sanatosi si din sanatosi in bolnavi chiar si de cinci ori pe zi. De la inceputul si pana la sfarsitul filmarilor, amandoi au fost cu vreo 18 kilograme mai slabi decat ar fi greutatea lor normala.  Cand va uitati la film si vedeti ca din pricina medicamentelor pe care le iau, personajele lor s-au ingrasat cu 11-12 kilograme, sa stiti ca tot efectul e din machiaj”, a povestit mandra de realizarile ei, Robin Mathews.

Ultimele stiri

  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Exit mobile version