Cauta

Oltean: „Raed Arafat ar trebui sa demisioneze daca nu sustine Legea Sanatatii!”

Liderul PDL Ioan Oltean sustine, potrivit RFI, ca Raed Arafat ar trebui sa-si dea demisia din functia de subsecretar de stat la Sanatate daca nu sustine Guvernul in privinta Legii sanatatii, deputatul democrat-liberal adaugand ca actul normativ nu ar trebui adoptat prin asumarea raspunderii.

Intrebat daca eventuala demisie a subsecretarului de stat Raed Arafat ar fi o pierdere sau mai degraba un pas inainte, Oltean a raspuns: „Domnul Arafat este subsecretar de stat si in consecinta este membru al actualei guvernari. In aceasta calitate, domnia sa nu poate exprima opinii contrare politicii guvernamentale. Este inadmisibila o asemenea atitudine! Daca are asemenea opinii, daca domnia sa nu este de acord cu modul in care Guvernul gandeste reforma in domeniul sanatatii si in speta legea sanatatii, singura solutie este sa-si dea demisia si sa plece si pe urma, in aceasta calitate independenta de Guvern, poate sa-si exprime pozitii personale”.

El a tinut sa precizeze ca ii recunoaste meritele in infiintarea SMURD. „Noi ii recunoastem meritele deosebite in infiintarea SMURD, in consolidarea acestei activitati, dar in acelasi timp consideram ca domnia sa este un reprezentant al puterii actuale si in consecinta, trebuie sa actioneze in sensul puterii si nu in opozitie cu aceasta”, a spus Ioan Oltean, citat de RFI.

Intrebat daca Legea ar trebui asumata de Guvern, liderul PDL a raspuns: „Nu, personal, cred ca aceasta lege, dupa dezbaterea publica va trebui sa parcurga procedurile parlamentare, intr-o dezbatere parlamentara. Importanta actului normativ este foarte mare, actul in sine afecteaza milioane si milioane de oameni. Deci in opinia mea, Guvernul nu ar trebui sa-si asume raspunderea pe acest act normativ, ci sa foloseasca procedurile parlamentare obisnuite”.

Raed Arafat

Raed Arafat si presedintele Traian Basescu au avut un schimb de replici luni seara, la Realitatea TV. Subsecretarul de stat si-a prezentat obiectiile fata de legea sanatatii, moment in care seful statului a intervenit telefonic, pentru a-l critica pe Arafat, din cauza ca nu-si prezinta punctul de vedere in cadrul dezbaterilor, ci in presa. Raed Arafat a replicat ca i s-a blocat accesul la discutii. Fondatorul SMURD a declarat apoi ca va anunta marti daca isi va da sau nu demisia din Ministerul Sanatatii.

Presedintele Traian Basescu i-a spus subsecretarului de stat Raed Arafat, intr-o emisiune la care a intervenit telefonic, ca cea mai corecta abordare este sa-i prezinte ministrului Sanatatii observatiile sale si nu sa creeze „o psihoza publica”, respectiv ca guvernul ar vrea sa distruga sistemul de ambulanta, sa-l dea „la niste golani privati”.

Presedintele Traian Basescu a intervenit, luni seara, intr-o emisiune la Realitatea TV, la care invitat era subsecretarul de stat Raed Arafat, replicand nemultumirilor exprimate de acesta din urma legate de proiectul noii legi a sanatatii. Seful statului si subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii au avut un schimb de replici in emisiune.

Adresandu-se lui Arafat, Basescu l-a intrebat daca, intr-o discutie avuta, nu l-a rugat ca orice observatie pe care o are pe tema serviciilor de urgenta sa o inainteze si sa contribuie cu aceasta la noua lege, subsecretarul de stat raspunzand afirmativ si mentionand ca a facut acest lucru. Basescu a adaugat ca acesta a fost si motivul pentru care i-a telefonat, Arafat aproband ca aceasta a fost discutia.

Basescu a continuat intreband care este atunci „contributia” lui Arafat. „Un scandal public si dezinformarea populatiei?”, a adaugat el, Arafat respingand aceasta varianta. Seful statului a citit apoi un articol din proiectul noii legi a sanatatii, mentionand ca „asistenta medicala de urgenta se asigura gratuit tuturor pacientilor, indiferent de statutul de asigurat al acestora”.

Presedintele a mai declarat, luni, la Realitatea TV, ca ar fi „o mare greseala” ca noua lege a sanatatii sa treaca prin asumarea raspunderii Guvernului, apreciind ca textul legislativ trebuie dezbatut in Parlament, iar inainte de aceasta trebuie „dezbatut public cu buna credinta”.

Ministrul Ritli Ladislau a declarat, marti, intrebat despre o eventuala demisie a lui Raed Arafat, ca va fi decizia subsecretarului de stat, pe care o va respecta, precizand ca acesta si-a exprimat de mai multe ori ingrijorarea privind Urgenta, ca a incercat sa il linisteasca, dar nu a reusit.

Ultimele stiri

  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Exit mobile version