Cauta

Nicușor Dan vorbește de 23 de nelegalități, în PUZ-urile de sector suspendate

Nicușor Dan vorbește de 23 de nelegalități, în PUZ-urile de sector suspendate

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a ieșit, miercuri, în fața presei, vorbind inclusiv despre câteva dintre concluziile unui raport întocmit de o echipă de specialiști asupra oportunităţii urbanistice ale acestor Planuri Urbanistice Zonale (PUZ-uri) de sector.

“Urbanismul din București în ultimii ani, în ultimii 15 ani a fost o golănie, și apogeul golăniei este constituit de aceste PUZ-uri de sector. Ce fac aceste PUZ-uri? Avem aici un exemplu. Avem str. Matei Voievod, după cum vedeți case parter, un etaj, două etaje, trei etaje. Pe această stradă se propun imobile de 14 etaje, pe o stradă cu profil de 14 m.”, a spus Nicușor Dan, citând din raportul experților.

Mai mult, primarul Capitalei e de părere că lipsa de pe piața construcțiilor din Capitală a marilor dezvoltatori imobiliari internaționali este cauzată tocmai de problema legalității acestor PUZ-uri, potrivit buletin.de/bucuresti. Și a dat ca exemplu PUZ-urile de la Sectorul 6, care au fost anulate de instanță.

Cerere către prefect, pentru a se adresa instanței

Mai mult, Nicușor Dan a explicat faptul că Primăria va face o adresă către Prefectură, pentru a putea fi atacate în instanță. “Sunt 23 de motive de nelegalitate, aceste PUZ-uri de sector, juridic nu mai pot continua. O să facem o adresă oficială către prefectul Capitalei ca să le atace în instanță și, din acel moment, să le suspende efectele. Din punct de vedere urbanistic, aceste PUZ-uri de sector au probleme structurale uriașe pe suprafețe extinse, care acoperă practic întreaga lor suprafață, care nu pot fi corectate, ci trebuie înlocuite cu un plan urbanistic general”, a mai declarat Nicușor Dan.

În ședința din 26 februarie acest an, PUZ-urile de la Sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6 au fost suspendate, prin decizia consilierilor generali ai Capitalei. Primarul Dan ceruse suspendarea lor pentru 2 ani, dar consilierii au decis suspendarea lor pentru un an.

Ultimele stiri

  • Joe Biden, ameninţat cu punerea sub acuzare! Liderului de la Casa Albă i se aduc acuze foarte grave
  • Pensionarii vor întoarce banii cu lopata. Categoria care are dreptul la dublă recalculare. Vezi dacă eşti pe lista lor!
  • Coşul de cumpărături al lui Marcel Ciolacu s-a scumpit mult în doar câteva luni. Cu 100 lei nu te mai desurci!
  • Cu Lamborghini-ul către un nou mandat la şefia CJ Prahova? PSD, atac la Iulian Dumitrescu (FOTO)
  • Horoscop – sâmbătă, 11 mai 2024. Trebuie să gestionaţi mai bine situaţiile stresante!
  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • VIDEO. Un autobuz cu pasageri a căzut într-un râu, în Sankt Petersburg. Bilanțul victimelor/Imagini de la fața locului
  • Șeful ELCEN a ieșit cu cifre: „Datoria Termoenergetica la ELCEN este de un miliard de lei”
  • Rareș Bogdan, despre situația PNL: „Astăzi, niciun sondaj nu ne mai coboară sub 25%”
  • Mihai Albu, diagnosticat cu cancer. Designerul a fost operat/Primul mesaj al fostei soții, Iulia Albu: „Este o luptă grea în care…”
  • Exit mobile version