Cauta

Nici Tariceanu nu mai crede in Dragnea

Povestea de iubire dintre Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea e fumata, gata, intre cei doi s-a produs deja o separatie in fapt! Urmeaza doar pronuntarea divortului, cel mai probabil imediat dupa, daca nu chiar inainte de europarlamentare. Alegeri la care ALDE va merge separat, ce-i aia lista comuna, nimic, adio si n-am cuvinte, zice liderul aliantei liberal-democrate, intre noi fie vorba o constructie politica de tip struto-camila!

Politician versat, Tariceanu n-a ales intamplator momentul in care sa faca anuntul rupturii de PSD. Un partener de coalitie in adevaratul sens al cuvantului ar fi asteptat ca Dragnea sa se trezeasca din KO-ul incasat de la Bruxelles (votul pro-Kovesi din Comisia LIBE) si abia apoi si-ar fi prezentat „ambasadorii” pentru viitoarele alegeri. Ei, da, poate ca astfel ar fi procedat un partener, dar nu si unul ca Tariceanu, a carui siretenie si capacitate de a specula ii preced renumele.

CPT a vazut ca social-democratii de Teleorman nu pot inflluenta votul Occidentului, asa ca si-a facut propriile calcule, luand decizia cea mai buna (din punct de vedere politic). Iata ca, in an electoral, nici macar Tariceanu nu mai crede in Liviu Dragnea si se delimiteaza putin cate putin de „aliatul” sau.

Liviu, intre a fi si a nu mai fi

Cand ramai singur, inseamna ca ai o problema si trebuie sa iti revizuiesti atitudinea, discursul si comportamentul. Pentru Liviu Dragnea, acesta este momentul zero al existentei sale politice – a fi in continuare lider sau a nu mai fi deloc! Partidul Social-Democrat are fundatia corodata de numeroasele scandaluri din interior, dusmanii straini lovesc din toate partile, disperati sa puna din noi ghearele pe Romania, iar hienele din tara stau la panda si musca pe la spate de fiecare data cand pune la cale cate o diversiune.

In fata unei asemenea realitati, un adevarat comandant trebuie sa isi asume rolul de conducator si are obligatia sa garanteze ca va duce corabia in port, la destinatie. Dragnea ori dovedeste ca poseda aceasta capacitate, ori face un pas in spate si lasa locul unui coleg capabil sa duca mai departe programul de guvernare care a garantat PSD-ului victoria zdrobitoare in alegerile din 2016.

Ce lista comuna?

Tariceanu simte miros de esec cand trece pe langa Dragnea si de aceea s-a grabit cu anuntul candidatilor ALDE la europarlamentare. Nu-l mai intereseaza nicio lista comuna, da de inteles ca n-are timp sa mai astepte dupa partenerii social-democrati, plus ca si-a facut deja calculele electorale si parca il imbie tentatia succesului. „Gata, s-a batut in cuie lista ALDE. Nu se mai pune de lista comuna cu PSD. Noi suntem un partid mai mic. Putem sa avansam si mai repede, asa ca am hotarat sa incepem campania cat mai devreme. In momentul de fata, suntem cotati in sondaje undeva la 12-13% si cred ca acesta este un indicator bun pentru ceea ce urmeaza. Obiectivul nostru este sa trimitem in Parlamentul European cinci romani competenti si experimentati”.

Printre competentii pentru care Tariceanu garanteaza regasim si cate un Daniel Barbu, Ovidiu Silaghi, Varujan Vosganian, Andrei Gerea, Eusebiu Pistru sau Tim Ionescu. Numai unul si unul!

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version