Cauta

Muzeul mancarurilor dezgustatoare

Orasul Malmo, in Suedia, va gazdui acest muzeu, unic in felul lui. ”Disgusting food museum” va fi deschis trei luni, incepand cu 31 octombrie.

Par dintr un film horror dar unii le mananca

Evident, denumirea muzeului nu lasa nici un mister cu privire la ce vor gasit vizitatorii acolo. In meniu figureaza nu mai putin de 80 de specialitati culinare din intreaga lume care, in majoritatea cazurilor, provoaca repulsie. Printre exponate, Hakarl, o mancare islandeza constand in rechin fermentat. Sau Durian, un fruct din sud-estul Asiei cunoscut pentru mirosul sau pestilential. Italia este reprezentata de Casu Marzu, o branza in care se afla mici viermi. Vii, evident. Alte mancaruri: penis de taur sau soareci in alcool. Sau lilieci. Exponatele vor fi schimbate in fiecare zi si conservate in borcane speciale pentru a se evita raspandirea finelor miresme si fuga vizitatorilor.Valabil mai ales, spun organizatorii, pentru ”surstromming”, un meniu sudez pe baza de heringi fermentati, al carui miros provoaca panica in randul curiosilor.

Insectele au proteine…

Curatorul acestui neobisnuit muzeu este Samuel West, un psiholog american care a devenit cunoscut dupa ce a deschis ”Museum of failure”, dedicat inventiilor ratate. Aflat tot in Suedia, acest muzeu a deschis deja francize la Toronto, Los Angeles si urmeaza in Shanghai.

Penis de taur si Casu Marzu o branza in care colcaie larve vii

”Cele doua concepte sunt distractive dar oamenii se identifica mai mult cu muzeul mancarurilor”, estimeaza presa suedeza. Dar ”Disgusting food museum” nu a fost gandit numai pentru divertisment. Ideea este ca lumea sa se interogheze si poate sa redefineasca conceptul de ”dezgust”. In conditiile in care numerosi experti alimentari si sociologi afirma ca, pana in 2050, omenirea isi va schimba radical gusturile pentru alimente si va accepta sa se hraneasca cu alimente putin sau deloc acceptate de standardele actuale in general, cum ar fi insectele Aceatea din urma, ca si alte vietuitoare, pot fi mai bogate in proteine decat carnea. Dar este necesar, afirma specialistii, depasirea ”obstacolului psihologic” care  imparte alimentele in apetisante si dezgustatoare.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version