Cauta

Mutari spectaculoase pe frontul Justitiei

Deputatul PSD Mircea Draghici, umar la umar cu Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, si Calin Popescu Tariceanu, seful Senatului, a avut o initativa legislativa care ar putea detona Justitia. Proiectul lui Draghici prevede ca persoanele afectate de protocoalele dintre Parchete – SRI – instanta suprema, sa poata sa se adreseze judecatorilor pentru o reparatie a prejudiciului suferit. Initiativa lui  Draghici prevede declasificarea deciziei CSAT prin care coruptia a fost declarata o problema de siguranta nationala.

„Protocoalele sunt cel mai mare rau al Romaniei, dupa 2009 pentru ca (…) au produs efecte vatamatoare asupra cetatenilor si neincrederea romanului in Justitie. Pe parcursul cercetarii penale, au fost facute interceptari, ascultari ambientale, informare a procurorilor sau judecatorilor, dupa faza in care s-a ajuns in instanta, adevarul fiind distorsionat. Judecatorul sau procurorul a fost obligat sa ia acele informatii ca fiind reale (…) Daca cineva isi dorea sa puna la pamant un om politic, prin acele informari – „dosarul galben”, pentru cei care cunosc aceste chestiuni – adevarul juridic era trunchiat”, a spus Mircea Draghici.

Dosarul ”galben” = condamnare

Comisia comuna permanenta pentru exercitarea controlului asupra activitatii SRI va centraliza aceste documente si le va pune la dispozitia persoanelor interesate. Acest drept se exercita la cerere si consta in studierea documentelor si eliberarea de copii. Propunerea legislativa mai prevede ca persoanele care se considera vatamate intr-un drept ori intr-un interes legitim de efectele produse de documentele declasficate au posibilitatea, in termen de 6 luni, sa se adreseze instantelor, cu actiuni de revizuire, pretentii, se arata in  proiectul de lege. „Plicul galben”, de fapt, se numea „dosarul paralel”, la care avocatii si inculpatii nu aveau acces. Judecata se facea pe acest dosar, nu pe ce se ducea in instanta”, a mai adaugat Draghici.

Ultimele stiri

  • Poliţişti de frontieră, înjunghiaţi de traficanţii de migranţi într-o parcare de pe A1/Au fost trase mai multe focuri de armă
  • O autostradă din China s-a prăbușit. Cel puțin 19 morți/Imagini impresionante de la locul dezastrului – VIDEO
  • Zeljko Kopic: „Ei nu ar trebui să mai fie parte din clubul Dinamo!”
  • Diana Șoșoacă poate candida la Primăria Capitalei. „Răsturnare de situație! Mi s-a admis candidatura!”
  • Noi vești despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic. Unde se află internat marele artist
  • Simonis, despre candidatura lui Popescu Piedone. „Ar trebui să se gândească, poate, la un exit”
  • Comunicat de presă Comuna RADOVAN
  • Publicarea anuntului de autorizatie de construire intr-un ziar de larga raspandire – este necesara?
  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Exit mobile version