Cauta

Modificări în penitenciare după ”Cazul Sorina Pintea”!

Cazul fostului ministru Sorina Pintea va schimba în multe sensuri legislația privind persoanele aflate spatele gratiilor. Dacă până acum imaginile cu persoanele cu nume grele încătușate erau un adevărat breaking news, acum mai multe instituții s-au autosesizat după ce Pintea a fost filmată cu cătușe la mâini când era dusă la policlinica MAI. În urma imaginilor difuzate, mai multe instituții ale statului au reacționat ca și chelul care are nevoie de ”tichie de mărgăritar”.

Sorina Pintea, un caz exemplar pentru penitenciare

DNA a trimis, ieri, dis de dimineață un comunicat de presă în care se disculpa susținând că ”nu este treaba procurorului escortatrea unei persoane aflată în arest preventiv”. Doar că legea spune că procurorii sunt cei care solictă judecătorilor arestarea unei persoane astfel că trebuie să știe despre orice mișcare a arestatului. Pe de altă parte, poliția susține că va face o anchetă pentru a stabili cine a dat decizii în vederea transportării la Policlinica MAI a fostului ministru și ce s-a întâmplat pe tot parcursul traseului.

Vela  dă vina pe medici

Arătat cu degetul de cei care au vrut să nege implicația în ceea ce s-a întâmplat, Marcel Vela a declarat că va modifica condițiile de transfer a persoanelor aflate în închisoare. Ministrul a spus că medicul centrului de detenție, fie el și ”Beciul Domneasc”, va fi de acum încolo cel care va decide dacă persoana va fi transferată cu sau fără cătușe. Pe de altă parte, familia fostului ministru Sorina Pintea a scris pe conturile de socializare o scrisoare în care solicită autorităților să fie atente cu astfel de cazuri. Familia povestește cum a fost tratată în ”Beciul Domnesc” fostul ministru  și spune că vor face mai multe plângeri. Amintim că în penitenciar a murit Dan Adamescu care avea grave probleme de sănătate. Decebal Traian Remeș a decedat la o scurtă perioadă de timp după eliberarea din penitenciar, deși ceruse de mai multe ori eliberarea din motive medicale. Într-o situație precară se află acum în detenție cu grave probleme medicale Sorin Ovidiu Vântu și Nicușor Constantinescu. Și câți mai sunt cu astfel de probleme în spatele gratiilor…

Ultimele stiri

  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • De la New York la Tokyo: piețele bursiere, creștere record
  • China cucerește porturile lumii
  • Omul care l-ar ajuta pe Trump să răstoarne economia globală
  • „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?
  • Mediul de afaceri confirmă încrederea în politicile PSD de creștere economică
  • Ne mai luăm mult la mișto, domnule Dan Voiculescu?
  • Promisiunea lui Florin Piersic, de pe patul de spital. Mesajul emoţionant pe care l-a transmis fanilor
  • De ce românii cumpără tot mai mult produsele marcă proprie ale supermarketurilor. Nu e vorba doar despre preţ
  • Exit mobile version