Cauta

Mitingul USL – lume multa, discursuri proaste

Buni organizatori, pesedistii au reusit sa aduca efectivul promis la mitingul organizat, ieri, de Opozitie. Prestatia liderilor USL a lasat insa de dorit.

Opozitia a demonstrat ca are forta de a aduce mii de oameni la un miting

Miile de oameni care au raspuns la chemarea Opozitiei au umplut, ieri, zona din jurul Arcului de Triumf. Dupa ce pe scena au urcat liderii PSD, PNL si PC, toata lumea a intonat imnul de stat. Imediat dupa aceea, au demarat discursurile. Primul a vorbit actorul-deputat Mircea Diaconu, care a pledat, sustinut de toata asistenta, in favoarea alegerilor anticipate. Urmatorul insa, naistul Gheorghe Zamfir, a comis-o. “Suntem poporul cel mai jegos, mai minţit de pe planetă”, a grait acesta. Noroc ca protestatarii, incinsi de focul luptei de clasa, n-au sesizat insulta.[podcast format=”video”]https://www.national.ro/wp-content/uploads/2012/01/DSC_0270.flv[/podcast]

[podcast format=”video”]https://www.national.ro/wp-content/uploads/2012/01/DSC_0279.flv[/podcast]

Urmatoarea exprimare nefericita i-a apartinut lui Victor Ponta. “Vreau sa-i salut pe cei care sunt romani, nu sunt viermi. Vocea lor o va auzi si Basescu”, a spus liderul PSD, uitand probabil ca si “viermii” voteaza, fie ca este vorba despre alegeri anticipate sau la termen. Ultimul pe lista gafelor s-a inscris Crin Antonescu. “Luptam si pentru voi”, le-a transmis liderul PNL romanilor, uitand probabil ca in fisa postului de politician nu figureaza decat lupta pentru binele si interesele cetatenilor, nu si cea data in folos propriu. Cum insa politicienii damboviteni nu-si vad decat propriile interese, declaratia lui Antonescu este de fapt de bun augur, inseamna ca romanii au capatat si ei un coltisor pe agenda liderului penelist.

[podcast format=”video”]https://www.national.ro/wp-content/uploads/2012/01/DSC_0239.flv[/podcast]

Mazare, aclamat dar insuficient exploatat

Radu Mazare, politicianul preferat de oricare multime pusa pe fapte mari

Chiar daca au aclamat fiecare discurs in parte, protestatarii simteau totusi nevoia sa auda si alt mesaj, mai articulat si mai bine mulat pe nemultumirile lor: diminuarea veniturilor, sanatatea pusa in pericol de conditiile din spitale si lipsa medicamentelor si cadrelor medicale, lipsa locurilor de munca etc. Motiv pentru care au scandat insistent numele lui Radu Mazare, adversar declarat al lui Traian Basescu si personaj recunoscut pentru vehementa opiniilor. Primarul Constantei s-a urcat si el pe scena, dar s-a multumit doar cu atat. In mod regretabil, Ponta si Antonescu nu au sesizat oportunitatea si au ratat ocazia de a exploata talentul de orator si priza la mase ale nonconformistului lor coleg.

USL-istii au cotropit Piata Universitatii

Luat de val, Gheorghe Zamfir a „cantat” pe note nepotrivite

Citeva sute de participanti la mitingul USL au plecat spre Piata Universitatii. Dupa ce au blocat, pe rand, pietele Victoria si Romana, acestia au ajuns la Universitate, unde au fost intampinati cu ostilitate de protestatarii apolitici. “PDL, USL, aceeasi mizerie”, au scandat un grup de tineri, in timp ce alte persoane l-au bruscat, pentru a doua oara in aceasta saptamana, pe liberalul Ludovic Orban. Dupa o incercare esuata de a separa cele doua tabere, jandarmii au renuntat, grupurile contopindu-se in jurul orei 19.00.

Ponta, convins ca Basescu va demisiona

Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin au dat-o in bara cu discursurile

Victor Ponta este sigur ca, fortat de proteste, Traian Basescu isi va da demisia, dar nu chiar acum, ci mai tarziu, asa cum a facut Hosni Mubarack. „N-are cum sa mai scape prea mult, acum doar trage de timp. Asta e singura cale in democratii sau in semi-dictaturi, cand te confrunti cu proteste populare”, afirma liderul PSD. Convins ca scapa de Basescu, Ponta se declara preocupat doar de guvernul tehnocrat si de anticipate.

[podcast format=”video”]https://www.national.ro/wp-content/uploads/2012/01/DSC_0292.flv[/podcast]

Antonescu nu se teme de concurenta

Crin Antonescu afirma ca nu-i este teama de aparitia unor lideri „autentici” din randul protestatarilor. „Daca aceasta formula, care nu e de origine politica, va naste un lider, voi fi primul care-l voi sustine”. Antonescu ii avertizeaza insa pe protestatarii alergici la tot ce are legatura cu politicul ca si un astfel de lider, nascut doar din spuma protestelor, va sfarsi prin a se implica si el in politica.

[podcast format=”video”]https://www.national.ro/wp-content/uploads/2012/01/DSC_0290.flv[/podcast]

[podcast format=”video”]https://www.national.ro/wp-content/uploads/2012/01/DSC_0291.flv[/podcast]

Oprisan acuza „jandarmeria portocalie”

Pesedistul Marian Oprisan sustine ca „jandarmeria politizata, portocalie” a lasat intentionat ca situatia sa scape de sub control duminica seara, cand huliganii au vandalizat centrul Capitalei: „Jandarmii i-au lasat pe cei care au facut violentele. Mai mult, i-au provocat pe acei oameni”. In opinia lui Oprisan, manevra a vizat denigrarea si aruncarea in derizoriu a protestelor din Piata Universitatii.

[poll id=”180″]

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version