Cauta

Mircea Dinescu: „Iohannis a transformat România în atelier de reparat armele stricate ale ucrainienilor”

sursa foto: Facebook/Mircea Dinescu

Poetul și realizatorul de televiziune Mircea Dinescu a analizat într-o recentă postare făcută pe o rețea de socializare, decizia ce vizează deschiderea unui centru de mentenanță, la Satu Mare, pentru echipamentele militare folosite în Ucraina.

Pornind de la vestea venită în primă fază de la nivelul unei televiziuni de știri, și anume remarcând cum „cu o oarecare mîndrie în glas, jurnaliștii de la CNN-ul mioritic ne-au anunțat, săptămîna trecută, că am ajuns pe lista scurtă a țărilor vizate de armele nucleare ale rușilor”, scriitorul aduce în discuție, într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook, în prima zi a acestei săptămâni, prima reacție a șefului statului, pe acest subiect. „Aflarăm că domnul Klaus Iohannis a transformat România în atelier de reparat armele stricate ale ucrainienilor. Și cum pînă mai ieri eram pe locul trei pe acea listă scurtă, bănuim că Vladimir Vladimirovici Putin se gîndește să ne ofere acum premiul întîi cu coroniță”, notează Dinescu.

Redăm în cele ce urmează, integral, postarea lui Mircea Dinescu:

”Cum s-a transformat România în țara ucraineanului bine reparat

Cu o oarecare mîndrie în glas, jurnaliștii de la CNN-ul mioritic ne-au anunțat, săptămîna trecută, că am ajuns pe lista scurtă a țărilor vizate de armele nucleare ale rușilor.
Acum cîteva zile, întrebat de un speaker englez dacă țara noastra livrează arme Ucrainei, ministrul român de externe, dîndu-și ochii peste cap, a tăcut cu nevinovăție precum o fătucă din cartierul roșu al Amsterdamului venită la cabinetul ginecologic să-și ia certificatul de virginitate.

Fiindcă s-a lăsat seara, v-aș spune o poveste înainte de culcare.

Prin anii ’70, pe terasa Casei Scriitorilor din Neptun, poetul Mihai Beniuc a început să vitupereze împotriva putredului Occident care va fi nimicit de rachetele atomice rusești, astfel că, în cîteva minute, New Yorkul, Parisul și Londra vor dispărea de pe hartă. Un prozator mucalit a îndrăznit să-l întrerupă rugîndu-l să taie Londra de pe listă că ar fi fost păcat ca manuscrisele lui Shakespeare să se transforme în cenușă. „Nu-i niciun bai dragă că rămîn traducerile”, a conchis autorul celebrelor versuri: „Pe unde trec pe unde mă duc/toată lumea șoptește/ăsta-i poetul Mihai Beniuc/știe șapte limbi și rusește.”
Astăzi aflarăm că domnul Klaus Iohannis a transformat România în atelier de reparat armele stricate ale ucrainienilor. Și cum pînă mai ieri eram pe locul trei pe acea listă scurtă, bănuim că Vladimir Vladimirovici Putin se gîndește să ne ofere acum premiul întîi cu coroniță.

Ne imaginăm cum ar răspunde președintele la întrebarea: „Dacă nu-i păcat ca odată cu atelierul de reparații să dispară și românii?!”

Cu multă chibzuință Klaus ar grăi: „Nu-i păcat, fiindcă vor rămîne ăia pe care i-am trimis la cules de Sparanghel.”

Leka Noci!”

Iohannis: „Acest lucru este de salutat”

Reacția cunoscutului poet și realizator TV a venit pe fondul precizărilor pe care le-a făcut președintele Iohannis, luni, 3 aprilie, la Cotroceni, în timpul declarațiilor de presă comune cu cancelarul german, Olaf Scholz, aflat la acea dată la București.

Întrebat de un jurnalist despre faptul că producătorul german de armament Rheinmetall anunțase, cu o zi în urmă, că va deschide un centru de mentenanță pentru echipamentele militare folosite în Ucraina, în România, la Satu Mare, dacă are detalii despre funcționarea acestui centru, președintele a adus în discuție investițiile germane în România.

„Aș începe cu o afirmație. Investițiile germane care s-au făcut în România au fost de succes și cred că sunt atât în interesul antreprenoriatului german, cât și în interesul României. Sunt locuri de muncă foarte bine plătite, se participă masiv la perfecționarea forței de muncă. (…) Dacă această firmă relevantă în Germania va investi într-o locație în România, atunci acest lucru este de salutat. Și, da, există multiple contacte pentru a convinge investitori din Germania să vină în România și pentru îmbunătățirea mediului de producție destinată apărării naționale. Detaliile despre aceste chestiuni vor fi, evident, făcute publice atunci când se ajunge la finalul unor posibile negocieri tehnice. Una peste alta, eu personal am sprijinit și voi sprijini în continuare atragerea de investiții germane în România, indiferent dacă vorbim despre producția în apărare sau despre alte sectoare. Peste tot avem investitori din Germania, peste tot rezultatele sunt dintre cele mai bune și se constituie într-o componentă relevantă a parteneriatului nostru strategic”, a declarat Klaus Iohannis, ca răspuns pentru reprezentantul presei.

Ultimele stiri

  • Plantele Care Vindecă Mintea: 7 Remedii Naturale Pentru Echilibru Emoțional
  • A fost semnat Memorandumul de Înțelegere între JP Srbijagas și SNTGN Transgaz SA – FOTO
  • „Conștient, nu dependent” – Fundația Dan Voiculescu a lansat campania națională antidrog la Școala Gimnazială Nr. 206 din București
  • Cartel Alfa: Nu vom accepta tăieri unilaterale care pun pe umerii angajaților din sectorul public întreaga povară a ajustărilor bugetare
  • BNS intră în stare de alertă față de măsurile Guvernului privind angajații din sectorul public: „La aproape 15 ani de la reforma toxică promovată în 2011 de Guvernul Boc…”
  • „40 de întrebări”-te duci la Rifai om, pleci meme pe TikTok
  • Aviația indiană în… alb și negru!
  • Proiect OUG: Plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază, prelungită cu trei luni/Se așteaptă decizia Guvernului
  • Persoanele vulnerabile ar putea primi un TICHET ELECTRONIC de energie, de la 1 iulie. Suma oferită LUNAR ca sprijin
  • Călin Georgescu a ajuns, vineri, la Parchetul General
  • Exit mobile version