Cauta

Ministerul Justitiei schimba legea pentru puscariasii “scriitori”

Condamnatii care si-au descoperit, peste noapte, talentul scriitoricesc de dragul reducerii pedepselor ar putea primi o lovitura usturatoare. Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat ca va cere Gevernului adoptarea unei ordonante de urgenta pentru abrogarea dispozitiei care permite reducerea pedepselor persoanelor condamnate, in baza lucrarilor stiintifice.

Ministrul Raluca Pruna spune ca fenomenul “lucrarilor stiintifice” scrise dupa gratii e complet scapat de sub control

Anuntul ministrului Justitiei vine in contextul in care DNA a deschis un dosar penal in cazul cartilor scrise de detinuti, facand verificari privind favorizarea faptuitorului. In acest sens, sunt vizati mai multi profesori universitari care au coordonat sau validat lucrarile, reprezentanti ai editurilor care le-au publicat si functionari ai ANP care au propus eliberarea. „Fapta ar fi fost savarsita de mai multe persoane care au actionat concertat in scopul de a crea aparenta ca sunt indeplinite conditiile legale pentru ca persoanele condamnate sa fie liberate conditionat. Dintr-o nota intocmita de Administratia Nationala a Penitenciarelor, precum si din datele existente in spatiul public rezulta indicii ca, in realitate, aceste conditii nu erau indeplinite in realitate, iar prin faptele savarsite s-a urmarit exclusiv favorizarea persoanelor condamnate”, arata DNA. Potrivit procurorilor, printre persoanele condamnate la pedepse cu inchisoarea pentru infractiuni de coruptie se regasesc detinuti care au executat sau urmeaza sa execute cu pana la 300 de zile mai putin decat stabilise instanta de judecata, „exclusiv ca urmare a activitatii infractionale care face obiectul sesizarii din oficiu”. In paralel, Inspectia Judiciara a CSM face verificari care vizeaza inclusiv judecatorii delegati de la penitenciare. In anul 2015 in penitenciarele romanesti au fost scrise 340 de asa-zise lucrari stiintifice, iar in 2014 – 80.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version