Cauta

Ministerul Educatiei n-a trecut simularea la limba romana

“O greseala impardonabila, degradanta”, care trebuie sa se lase cu demisia ministrul Educatiei, asa au catalogat unii profesori eroarea de la simularea Evaluarii Nationale. Specialistii din cadrul Centrului National de Examinare si Evaluare care au realizat subiectele la proba de Limba Romana au atribuit poezia unui poet german unui roman. Iar ieri si-au cerut scuze. Atat!

Poezia poetului german Heinrich Heine, „Stai si-asculti sub ramuri…”, a fost atribuita, la simularea de la Limba Romana la clasa a VIII-a sustinuta luni, poetului Stefan Octavian Iosif, el fiind cel care a tradus-o.  Grea simularea, ce sa mai spunem de Evaluare…

Doar niste scuze in loc de demisii

Pentru ca in Romania numai cel ce nu munceste nu greseste, ne place noua asa, cu niste scuze rezolvi totul si ingropi subiectul. Mai e cazul sa reamintim cu o tema de clasa a II-a a intors tara pe dos? Specialistii din cadrul Centrului National de Examinare si Evaluare, cei care au realizat subiectele la simularea de la Evaluarea Nationala, isi cer scuze ca au omis sa precizeze ca poezia „Stai si asculti sub ramuri…” este scrisa de Heinrich Heine si tradusa de St.O.Iosif. Poate s-au grabit, poate au avut emotii, cine stie… explicatii de nepregatiti.  „ Centrul National de Examinare si Evaluare isi cere scuze public pentru aceasta regretabila omisiune”, ati inteles dragi elevi? V-ati prins ca in caz ca nu stiti toate subiectele sau poate daca faceti confuzii, omiteti una alta in rezolvarea testelor, puteti la final sa inserati si niste scuze?

Greseala impardonabila

„Este o traducere buna, dar este de neacceptat faptul ca reprezentantii Ministerului Educatiei Nationale au confundat poetii. Aceasta confuzie nu arata altceva decat ca responsabilii de disciplina Limba si literatura romana din Ministerul Educatiei Nationale nu stapanesc chestiuni elementare de literatura. Este o greseala impardonabila, este degradanta pentru invatamantul romanesc. Loveste in traditia culturala a acestei tari. Cu ce autoritate vor mai veni ei sa propuna subiecte pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat cand se vede ca nu au notiuni elementare?”, se intreaba profesorul Ofelia Burtea de la Colegiul National „Carol I” din Craiova. „Trebuie luat in calcul insa si un alt aspect. Daca un elev greseste rezolvarea unui subiect, pica examenul. Ce se intampla cu cei din Ministerul Educatiei Nationale cand fac greseli tocmai la subiecte de examen national? Nu este nicio reactie pana acum, dar doamna ministru ar trebui sa isi dea demisia. In acest caz si noi, ca societate civila, ar trebui sa boicotam aceste simulari, sa iesim in strada pana cand doamna ministru si cei care au gresit isi vor da demisia”, a spus Ofelia Burtea.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version