Cauta

Mergi la Camera de Gardă? Trebuie să dai bani şi la stat! Pacienţii puşi să plătească la „Urgenţe”

Legea Sănătăţii s-a înăsprit, iar doctorii vă pot obliga să plătiţi serviciile medicale la stat, dacă vă prezentaţi la Camera de Gardă. Totuşi, există anumite situaţii în care acest lucru se poate întâmpla.

Dacă mergeți la camera de gardă și nu sunteți un caz de urgență ori nu aveți bilet de trimitere de la medicul de familie, aţi putea plăti pentru seriviciile medicale pe care le solicitaţi acolo.

30% din cei care vin la UPU nu sunt „urgenţe”

Potrivit statisticilor, cel puțin 30% dintre cei care vin în unitatățile de primiri urgențe ale spitalelor din țara noastră nu constituie de fapt o urgență. Oamenii preferă să vină la spital pentru orice fel de consultație, în loc să meargă la medicul de familie așa cum ar trebui.

Pentru a descuraja acest obicei, spitalele au introdus consultațiile „la cerere”, care trebuie plătite de pacienți. Banii obținuți în acest fel sunt investiți în cumpărarea de aparatură medicală sau în diverse alte lucruri necesare spitalului.

Cine plăteşte la Spitalul Victor Babeș?

De exemplu, Spitalul Victor Babeș din București. Acesta nu reprezintă o unitate de urgență. Aici sunt decontate doar internarea continuă și spitalizarea de zi, care se face pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie. Restul pacienților sunt puși să plătească.

Aceste informații apar pe afișele din camera de gardă. Și nu este singurul spital în care a fost luată o astfel de decizie. Situația se schimbă în cazul instituțiilor sanitare care au unități de primiri urgențe. Acolo nu se percep taxe, însă medicii spun că sunt supraîncărcați.

Medicii susțin că situațiile în care pacienți fără afecțiuni urgente se prezintă la camera de gardă sunt foarte dese. Mai mult, unii dintre aceștia solicită ca ambulanța să-i transporte la spital chiar dacă acest lucru nu este justificat de starea lor de sănătate.

Ultimele stiri

  • Englezii s-au săturat de VAR și votează pentru eliminarea lui din fotbal!
  • Răzvan Lucescu a cucerit Atena!
  • Deputații pun la colț Comisia Europeană. Captarea CO2 pune în pericol așezările umane
  • Economia internetului, amenințată de inteligența artificială
  • Centrele de date: Big Tech pune la bătaie miliarde de dolari
  • Ne-am aranjat. MApN vrea să plătească în avans armamentul și să renunțe la orice fel de garanții
  • România, hub logistic regional: direcție cheie asumată de Guvernul Ciolacu
  • JO 2024: lamele de scrimă ale campionilor sunt făurite manual. Meseria “atipică”
  • Cel mai modern sistem de apărare aeriană din lume: răspunsul Germaniei la rachetele Rusiei
  • Intelectualul dă România pe răzătoare cu mult spor și mult patriotism
  • Exit mobile version