Cauta

Meningita da frisoane. Al 3-lea caz!

Desi ministrul Sanatatii da asigurari ca nu este cazul unei epidemii de meningita, autoritatile sunt in alerta de gradul zero ceea ce da frisoane tuturor. Astfel, ieri, a fost inregistrat al treilea caz de meningita meningococica. Conform specialistilor de boli infectioase, la Iasi lucrurile o iau razna la propriu in legatura cu acesta boala ucigatoare.

Dupa tragedia de la Colegiul Gheorghe Lazar din Bucuresti, si cazul stabilizat de la Botosani, o fata in varsta de 15 ani este in stare grava cu aceleasi simptome. Copila este din Vaslui si a fost transportata la Iasi, iar probele de sange au ajuns la Bucuresti, la Spitalul Matei Bals, Institutul National de Boli Infectioase. Deocamdata, pentru ca a fost semnalat din pripa, starea adolescentei este stabila. Potrivit medicilor, primele teste efectuate indica o alta forma de meningita decat cea care a ucis-o in doar 8 ore pe eleva de 18 ani de la Colegiul din Capitala. Medicii au cerut insa analize suplimentare, in acest caz nou. Conform doctorilor care o trateaza, fata a venit cu avionul din Italia, iar cei de la Directia de Sanatate Publica Botosani au cerut lista pasagerilor pentru a-i anunta despre aparitia bolii. Daca acestia prezinta simptomele meningitei, trebuie sa mearga de urgenta la spital. Cu toate ingrijorarile, ministrul Sanatatii sustine ca totul este sub control. “Este tratata cu antibiotice si este bine in acest moment. Sper sa nu creasca numarul de cazuri. Fata are tot meningita menginococica, dar nu acel tip ucigator. Tipul acelei meningite din cauza caruia a decedat acea tanara din pacate este foarte rar, avem 2-5 cazuri pe an”. Mai mult, Pintea spune ca nu se impune introducerea unui vaccin obligatoriu pentru meningita. Pe de alta parte, boala lasa sechele grave asupra celor care sunt infestati cu aceasta boala. Meningita este o infectie a membranelor care inconjoara maduva spinarii si creierul. Netratata la timp, poate avea o evolutie imprevizibila si, in cazurile cele mai grave,  poate provoca septicemie si leziuni permanente ale nervilor si creierului.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version