Cauta

Medicii dezbat viitorul neurochirurgiei la Spitalul European Polisano

Tehnica si tehnologia folosita in neurochirurgie s-au schimbat dramatic, in ultimii ani, iar provocarea pentru medici este sa asimileze aceste progrese si sa le integreze, apoi, in practica lor curenta. Spitalul European Polisano organizeaza, in perioada 1-2 iulie, simpozionul stiintific international “Neurochirurgia Mileniului III”, in cadrul caruia medici din toata tara si unii dintre cei mai mari specialisti din lume sunt invitati sa dezbata oportunitatile si provocarile din acest domeniu.

Spitalul European Polisano marcheaza trei ani de la lansarea sectiei sale de neurochirurgie prin organizarea unui simpozion stiintific international, in parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga, la care vor participa medici din toata tara si din strainatate. Evenimentul continua seria de evenimente acreditate de Colegiul Medicilor din Romania, care au loc lunar si care abordeaza teme precum radioterapia, neurochirurgia sau medicina cardiovasculara.

“In ultimii ani, conceptul de neurochirurgie minim invaziva, „Key-Hole Neurosurgery“, si dezvoltarea tehnologiei ne-au ajutat sa crestem siguranta actului chirurgical si sa imbunatatim prognosticul pacientilor nostri. Microscopul operator, endoscopul, imagistica intraoperatorie, aspiratorul cu ultrasunete, neuromonitorizarea intraoperatorie au devenit instrumente comune in arsenalul neurochirurgiei contemporane.  Aparitia robotilor chirurgicali deschide noi orizonturi si ne obliga sa continuam pe aceasta cale a inovatiei si a autodepasirii. Se vorbeste tot mai mult de non-operativitatea viitorului. Cat de departe va ajunge neurochirurgia este greu de prevazut”, a declarat dr. Claudiu Matei, seful sectiei de neurochirurgie a Spitalului European Polisano.

Printre invitatii de renume care vor sustine lucrari in cadrul simpozionului se numara prof. Nabeel S. Alshafai, presedintele Comitetului Educatiei Post-Universitare al Asociatiei Europene a Societatilor de Neurochirurgie, neurochirurg si chirurg spinal la Spitalul Universitar Antwerp, prof. Pablo Gonzalez, co-director al cursului de Neuroanatomie 3D, neurochirurg la Spitalul Universitar Alicante, prof. Marcel Ivanov,  neurochirurg si chirurg spinal la Spitalul Regal Hallamshire, Sheffield si prof. dr. Stefan Ioan Florian, la UMF “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, seful clinicii de neurochirurgie Cluj-Napoca, vicepresedinte al Societatii Romane de Neurochirurgie, care va avea o transmisie live din Cluj Napoca.

Programul evenimentului, ce va avea loc in Sala de Conferinte a Spitalului European Polisano Sibiu, strada Izvorului numarul 1A, etajul VII, include prezentari teoretice, studii de caz si transmisii live din salile de operatie. Deschiderea lucrarilor este programata vineri, 1 iulie, de la ora 13, iar a doua zi de la ora 9.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version