Cauta

Masura este cuvantul de ordine atunci cand aplici erbicide! Iata de ce!

Agricultorii care isi propun sa dezvolte culturi cat mai sanatoase, in asa fel incat investitia lor sa fie una profitabila pe termen lung, precum si gospodarii care au o gradina sau o livada isi doresc ca roadele pe care le obtin sa fie de calitate. In vederea obtinerii acestora, este necesara utilizarea de metode prin care buruienile sa fie tinute la departare.

Acestea reprezinta un adevarat inamic de temut al culturilor agricole. De multe ori, din cauza buruienilor, culturile sunt compromise total. In alte situatii, acestea sunt depreciate partial. Pentru a putea beneficia de recolte dezvoltate in mod armonios si profitabil, este de preferat sa se utilizeze mijloace cat mai eficiente de combatere a buruienilor.

Acestea poarta denumirea de erbicide. Loboda salbatica, mohorul, costreiul ori samulastra de cereale pot fi tinute la distanta cu ajutorul unor astfel de substante. Este important sa stii nu doar cum sa le alegi, ci si cum sa le aplici. Iata un scurt ghid despre acesti adjuvanti ai culturilor agricole si cum trebuie ei utilizati!

Erbicide: ce sunt si in ce cantitati trebuie utilizate?

Diversele variante de erbicide care pot fi achizitionate de la producatorii din domeniu au actiune fitotoxica. Efectul acestora poate sa fie unul selectiv sau general. Rezultatul vizeaza distrugerea buruienilor deja existente sau prevenirea aparitiei lor.

Motivul pentru care buruienile trebuie eliminate din cadrul culturilor agricole este reprezentat de faptul ca acestea pot utiliza cantitati importante de apa si hrana, care altfel ar fi folosite de plantele a caror dezvoltare este dorita de catre agricultori.

De asemenea, buruienile pot reprezenta un mediu prielnic dezvoltarii agentilor nocivi pentru culturi, asa cum sunt ciupercile sau alti daunatori. Substantele din categoria erbicidelor sunt absorbite de buruieni prin frunze si radacini sau prin cotiledoane, radicele sau hipocotil. Ele au cel putin o substanta activa extrem de eficienta, insa exista si solutii care contin mai multe substante active.

Pe langa acestea, in compozitie intra si mai multe elemente auxiliare. Pentru ca aceste produse care au rolul de a combate elementele nocive pentru culturile agricole sa isi poata indeplini rolul, este necesara aplicarea lor corecta.

Dozajul corect este cheia succesului. Fiecare produs din aceasta categorie are specificat in indicatiile de utilizare un anumit dozaj / hectar. Este foarte important ca acesta sa fie respectat cu strictete.

Utilizarea unei cantitati inferioare de solutie ar putea cauza ineficienta acesteia. In acelasi timp, excesul poate sa determine afectarea grava a sanatatii culturilor agricole. Astfel, nerespectarea dozajului este o actiune distructiva, indiferent de ce tip de extrema este urmata.

Pe langa dozaj, este necesar sa se respecte si modul de aplicare si compatibilitatea cu alte produse. Exista variante de erbicide care se utilizeaza in mod premergent, la finalul iernii si la startul primaverii. De asemenea, sunt si variante cu utilizare postmergenta, care se aplica dupa ce buruienile deja au inceput sa creasca, mai tarziu de startul primaverii.

Intra pe PlantMaster.ro si alege din variantele de erbicide extrem de eficiente disponibile pe site! Asigura-te ca respecti indicatiile producatorului si ca aplici substantele folosind echipamentele de protectie adecvate.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version