AcasăNewsMarturiile cutremuratoare ale supravietuitorilor accidentului de tren din Spania: "Eram inconjurati de...

Marturiile cutremuratoare ale supravietuitorilor accidentului de tren din Spania: „Eram inconjurati de cadavre”! (VIDEO)

Fie ca au fost pasageri ai trenului care a deraiat, miercuri seara, in apropiere de Santiago de Compostela, fie ca locuiesc in casele din apropierea locului dramei, spaniolii povestesc ingroziti ce au vazut dupa ce mai multe vagoane ale trenului de mare viteza au sarit de pe sine. Peste o suta de oameni au fost raniti si 78 au murit ca urmare a accidentului.

Unul dintre martorii la nenorocire a povestit, citat de El Pais, ca dupa ce trenul a deraiat a vazut foarte multi oameni aruncati din vagoane si cazuti pe sine. Scenele au fost de cosmar, cu oameni raniti, plini de sange si foarte speriati. O alta persoana a dezvaluit clipele de groaza prin care a trecut dupa ce a vazut trenul apropiindu-se in viteza, intr-un nor de praf si intr-un zgomot asurzitor.

De asemenea, doi tineri aflati intr-o masina care circula in apropierea locului tragediei feroviare – cel mai grav accident de tren care a avut loc in ultimii 40 de ani in Spania- povestesc, potrivit sursei mentionate, ca au fost ingroziti sa descopere ca, dupa ce vagoanele au zburat de pe sine, s-au trezit pur si simplu „inconjurati de cadavre”.

[youtube]r2dRQHJ-aAk[/youtube]

Echipele de salvare sosite de urgenta la locul accidentului feroviar produs miercuri seara, in apropiere de Santiago de Compostela, au scos dintre fierale contorsionate ale trenului de mare viteza peste 120 de raniti. Acestia ua fost transportati la spital, pentru ingrijiri. Pentru 78 de oameni, insa, doctorii nu au mai putut face nimic si au fost nevoiti sa constate decesul. O ancheta urmeaza sa stabileasca exact conditiile producerii accidentului. Mai trebuie spus ca, la momentul in care vagoanele au sarit de pe sine, trenul ar fi avut 190 de km/h, pe un sector in care viteza maxim admisa era de 80 km/h.

Citeste si: Accidentul feroviar din Spania: Bilantul tragediei din Santiago de Compostela a ajuns la 78 de morti (VIDEO)

[youtube]N7C1PtEoH6k[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
305 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger