AcasăNewsAccidentul feroviar din Spania: Bilantul tragediei din Santiago de Compostela a ajuns...

Accidentul feroviar din Spania: Bilantul tragediei din Santiago de Compostela a ajuns la 78 de morti (VIDEO)

Spaniolii nu si-au revenit inca din soc, la cateva ore de la accidentul infiorator in care a fost implicat un tren de mare viteza. Bilantul victimelor a ajuns la 78 de morti si 120 de raniti.

Dupa eforturi supraomenesti pentru a scoate de sub ruinele vagoanelor iesite de pe sine victimele tragediei din apropiere de Santiago de Compostela, autoritatile locale au anuntat ca numarul persoanelor pentru care echipele de salvare nu au mai putut face nimic a ajuns la 78. De asemenea, conform editiei electronice a cotidianului El Pais, 120 de pasageri au suferit leziuni, iar 20 dintre acestia sunt in stare foarte grava. Ranitii au fost transportati la mai multe spitale din zona si sunt sub supravegherea medicilor. In tot acest timp, a inceput procedura de identificare a persoanelor decedate.

Oficialii spanioli vorbesc despre cel mai grav accident feroviar produs in aceasta tara in ultimele patru decenii, dar si de primul in care este implicat un tren de mare viteza. Legat de acest aspect, al vitezei, potrivit sursei citate, conductorul ar fi recunoscut, imediat dupa accident, ca trenul ar fi avut 190 km/h, in conditiile in care in zona de curba pe care o parcurgea, inainte de a deraia, limita de viteza era de 80 km/h.

[youtube]r2dRQHJ-aAk[/youtube]

Autoritatile iberice au anuntat ca au declansat o ancheta care va elucida cauzele tragediei. Viteza excesiva este una dintre ipotezele luate in calcul, insa anchetatorii nu exclud si alte variante, cum ar fi cea a unei defectiuni tehnice. Trenul care a deraiat miercuri seara, in apropiere de Santiago de Compostela, avea la bord 222 de pasageri si patru angajati ai cailor ferate.

[youtube]N7C1PtEoH6k[/youtube]

[youtube]lK3SuGAO7bU[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
1.119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger