Cauta

Mark Zuckerberg, la un pas de faliment si de moarte!

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, este mai bogat de astazi cu 1,1 miliarde USD, dar era cat pe ce sa fie impuscat si sa-si piarda intreaga avere, din cauza unor decizii de-a dreptul prostesti.

Mark Zuckerberg si-a sporit averea datorita sfaturilor colaboratorilor sai

Zuckerberg este considerat un geniu acum, dupa ce Facebook a ajuns sa valoreze peste 100 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, unele dintre deciziile sale puteau sa-l lase fara platforma de socializare, fara avere si chiar fara viata. Iata cateva greseli prostesti ale lui Zuckerberg:

S-a oprit la o benzinarie unde un hot l-a amenintat cu arma, cerandu-i banii. Dandu-si seama ca ales prost locul pentru plinul de benzina, Zuckerberg s-a aruncat in masina si a demarat in tromba. Ce s-ar fi putut intampla? Inimaginabilul…

Si-a angajat manageri care aveau de gand sa vanda Facebook pentru cateve sute de milioane de euro.  I-a concediat si a adus-o pe Sheryl Sandberg. Ce s-ar fi putut intampla? Zuckerberg ar fi fost „debarcat” de la Facebook.

In liceu si-a batut joc de user-i intr-un mesaj instant catre un prieten. Zuckerberg i-a spus amicului sau ca user-ii sunt „tampiti”, deoarece i-au impartasit informatii personale. Daca mesajul ar fi „transpirat” mai demult,  Facebook ar fi ramas fara utilizatori si s-ar fi inchis.

Primul investitor al lui Zuckerberg a fost colegul sau de liceu, Eduardo Saverin, cam lenes si cam neinspirat. Zuckerberg avea nevoie de bani si s-a imprumutat de la Saverin, care i-a cerut in schimb o functie de raspundere. A primit-o, dar fiind lenes, mai mult a incurcat lucrurile, iar Zuckerberg a fost nevoit sa-i reduca din sarcini.

N-a vrut sa permita utilizatorilor Facebook sa incarce imagini si sa faca schimb de fotografii. Norocul lui Zuckerberg a fost Sean Parker, primul presedinte-fondator al companiei, care l-a convins sa permita serviciul share. Ce se putea intampla? Facebook ramanea doar un simplu site pentru adolescenti.

Si una dintre cele mai proaste decizii: in primul an de functionare, Zuckerberg a vrut sa vanda Facebook cu cateva milioane de dolari si sa foloseasca banii ca sa lanseze un site de file-sharing, numit Warehog. Tot Sean Parker l-a convins ca ar face o tampenie colosala, iar rezultatul se vede azi, cand Facebook a ajuns sa valoreze peste 100 de miliarde de dolari.

Cine se imbogateste de pe urma Facebook

Facebook a derulat una dintre cele mai mari oferte publice din istorie, prin care va atrage circa 16 miliarde de dolari. Listarea incepand de azi a companiei pe piata Nasdaq va spori averea lui Zuckerberg, dar mai ales a actionarilor vechi. Astfel, cei mai multi bani ii va castiga fondul Accel Partners – 1,77 miliarde USD, urmat de Digital Sky Tehnologies – 1,6 miliarde USD, Goldman Sachs – peste un miliard USD si, binenteles,  Zuckerberg, care va obtine 1,1 miliarde USD.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version