Cauta

„Marea relaxare” de la 1 iunie se amână. Florin Cîțu: „Este cam devreme!”

florin citu

„Marea relaxare” de la 1 iunie se amână. Florin Cîțu: „Este cam devreme!”

Florin Cîțu anunța cu surle și trâmbițe la începutul acestei luni că de la 1 iunie am putea reveni la normal. Premierul s-a răzgândit cu privire la această relaxare, declarând că este „cam devreme”. Apoi a precizat că revenirea la normalitate depinde de vaccinare.

Acesta îi dă astfel dreptate președintelui Klaus Iohannis care a declarat că 1 iunie nu va fi data „relaxării totale”, iar renunțarea la măsuri se va face treptat dacă numărul cazurilor noi de COVID-19 scade foarte mult pe măsură ce numărul persoanelor imunizate crește.

„Are dreptate preşedintele, am dreptate şi eu”, a spus Florin Cîțu întrebat de declarațiile preşedintelui Klaus Iohannis potrivit căruia la 1 iunie vor fi prezentate evaluările pentru posibila relaxare. „Da, este un plan de măsuri care arată cum vom reveni la normalitate. Nu vom reveni 100%, dar vom arăta un prim pas, când vom avea rată de vaccinare de 35% şi apoi paşii următori. Soluţia este să ne vaccinăm”, a completat premierul.

Data la care estimează Cîţu că vom renunţa la mască

Șeful Guvernului a mai spus că este cam devreme renunțarea la mască de la 1 iunie. „La 1 iunie e cam devreme, dacă avem ținta de 35%, nu. Trebuie să ne gândim să renunțăm la mască după ce vom avea cele 10 milioane de persoane vaccinate”, a mai afirmat Cîțu.

Cîțu a mai spus că în cadrul Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate a fost aprobat un regulament. Fiecare minister va veni cu propuneri pe care le va discuta mai întâi cu sectoarele din subordine.

Veștile proaste nu se opresc aici. Planurile pentru concediul de Paşte şi 1 Mai au fost spulberate pentru mulți români după ce autoritățile au adăugat pe lista galbenă ţări precum Grecia şi Maldive. Asta înseamnă că românii care decid să meargă totuşi în vacanţă, vor trebui să stea 14 zile în carantină. Tot pe lista galbenă sunt Statele Unite, Canada, Germania şi Elveţia. În schimb, iese de pe această listă Republica Moldova.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version