AcasăNewsIohannis taie din elanul optimiștilor: ”Să nu credem din greşeală că 1...

Iohannis taie din elanul optimiștilor: ”Să nu credem din greşeală că 1 iunie este data de relaxare totală” – VIDEO

Iohannis taie din elanul optimiștilor: ”Să nu credem din greşeală că 1 iunie este data de relaxare totală” - VIDEO

În condițiile în care nu sunt puțini sunt cei care se întreabă când anume se va produce revenire la ”normalitatea” de dinaintea pandemiei COVID-19, raportat și la momentul 1 iunie, anunțat drept un prim pas pentru împlinirea unui astfel de deziderat, cel puțin raportat la declarațiile premierului pe această temă, președintele a transmis un avertisment cât se poate de clar. Adresat îndeosebi celor care asociau, poate, data de 1 iunie cu relaxarea totală a restricțiilor luate în lupta contra răspândirii noului coronavirus.

”1 iunie este o dată care vă rog să nu o supraevaluaţi, este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare. Să nu credem din greşeală că 1 iunie este data de relaxare totală, nu va fi. Însă eu sunt foarte optimist şi cred că în cursul verii vom ajunge acolo. Evident că până atunci mai sunt atâtea săptămâni în care evaluăm mersul pandemiei”, a declarat Klaus Iohannis, joi, întrebat fiind dacă s-ar putea ca de la 1 iunie să se meargă la plajă fără mască.

Președintele a adus în atenție aspectele de care vor depinde deciziile care ar putea duce la renunțarea la anumite măsuri restrictive. ”Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult – și în paralel numărul de vaccinați crește – atunci cu siguranță, rând pe rând, vom putea să renunţăm la anumite măsuri. Sau, invers spus, rând pe rând vom putea să relaxăm măsurile şi sper foarte mult ca în plină vară să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puţine încât românii vor putea să-şi facă concediul în tihnă”, a fost auzit spunând liderul de la Cotroceni, cu ocazia vizitei pe care a făcut-o, de Ziua Pământului, în Parcul Natural Văcărești.

Ce spusese premierul

Săptămânile trecute, pe 5 aprilie mai exact, Florin Cîțu anunța, de la Palatul Victoria, apariția unui comitet interministerial ”care să asigure, de la 1 iunie, revenirea la normalitate a României”. De altfel, acest comitet urmează să aibă, în curusl acestei după-amiezi, o primă întrunire, începând cu ora 16.

”E foarte bine că este nevoie şi am tot spus de la început că avem nevoie să arătăm românilor momentul în care vom reveni la normalitate. 1 iunie este primul pas pe care îl văd. Repet, nu înseamnă o deschidere sută la sută, dar este primul pas şi trebuie pregătit. De aceea avem acest comitet interministerial în care sunt implicate toate ministerele, pentru că toată economia trebuie să fie implicată şi trebuie să vedem cum o duce după 1 iunie. (…) Dacă vrem să ne întoarcem la normalitate și am dat această ţintă de 1 iunie – pentru că putem să ne vaccinăm până atunci cel puțin 5.000.000 de persoane – trebuie să ne vaccinăm”, spunea, pe 5 aprilie, șeful Executivului.

114 afisari

3 COMENTARII

  1. Stai bă johannise ca nu a spus nimeni anul! 1 IUNIE dar anu care vrei tu ! 2025? 2030?

  2. Dar aia care merg non-stop in Bukale la Bamboo si Loft, aia din aristocratia bugetara si securistica, aia cand vor fi bagati la parnaie, sau aia nu trebuie sa respecte legile, nu-i asa ? 🙂 Multumim de sfaturi, dar cum nu suntem in Afrika inca 🙂 fiecare e deja de 1 an pe cont propriu, asa ca Hasta la Vista, Baby !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger