Cauta

Maior: „Protocoalele au fost un lucru bun”

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a fost audiat, ieri, de procurorii anticorupție. Acesta are calitatea de martor într-un dosar care îl privește pe fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea.  Ambasadorul a fost adus cu mandat și cu escortă pentru a nu fi hărțuit, susțin surse judiciare. După peste trei ore de audieri, Maior a plecat de la DNA puțin stresat. Acesta a spus că nu are nicio idee despre vizita lui Dragnea în SUA și, întrebat de ziariști despre protocoalele secrete, a spus că au fost un lucru bun.

George Maior, adus pe scările de la DNA cu mandat

Maior a ajuns la DNA în jurul orei 15 înconjurat de mascați.  Conform unor surse, ambasadorul ar fi fost întrebat despre vizita a lui Liviu Dragnea în SUA. Aceleași surse suțin că, cel mai probabil, audierile vizează dosarul lui Elliot Broidy, cel care s-ar fi ocupat de vizita lui Liviu Dragnea și a lui Sorin Grindeanu în Statele Unite. Acesta este cel care l-a invitat pe fostul lider PSD în ianuarie 2017 la ceremonia de învestire a președintelui Donald Trump. Ulterior, procurorii au deschis o anchetă în care era vizat Elliot Broidy, el fiind acuzat că și-a folosit influența pentru consolidarea unor relații de afaceri cu lideri străini. Procurorii anchetează dacă Broidy și-a folosit influența pe lângă președintele Donald Trump pentru câștiguri persoanle, încălcând Legea privind Practicile Străine Ilegale, care interzice cetățenilor americani să ofere oficialilor străini beneficii pentru a obține avantaje economice. Aceste beneficii se referă la invitația adresată oficialilor străini la procedura de învestitură a lui Donald Trump.

Maior a dat cu subsemnatul despre Kovesi

Dosare ”fierbinți” pe masa procurorilor anticorupție

Maior, fost director al SRI, a fost audiat și la Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor, în dosarul în care fosta şefă a DNA Laura Codruța Kovesi este cercetată în legătură cu extrădarea lui Nicolae Popa. Fosta șefă a DNA are calitatea de suspect în acest dosar și este cercetată penal pentru mai multe infracțiuni.

 

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version