Cauta

Londra isi numara lebedele, iar Washington pisicile

Recensamantul lebedelor aflate in proprietatea monarhiei Marii Britanii are o traditie de 800 de ani, dar a fost transformata in prezent intr-o campanie de conservare a speciei.

Pasarile sunt protejate si se afla in proprieatatea reginei Elisabeta a II a

Ceremonia numaratorii dateaza din secolul al XII-lea, cand casa regala britanica a revendicat proprietatea asupra tuturor lebedelor, pe atunci considerate o delicatesa pe mesele  petrecerilor regale. De atunci a trecut ceva timp, britanicii nu mai mananca lebede (spre deosebire de anumiti romani, care prin anii 1990 le-au vanat pe lacurile din Austria) iar pasarile, care in prezent sunt in proprietatea reginei Elisabeta a II-a,  sunt protejate de lege.

Officials record and examine cygnets and swans during the annual census of the Queens swans known as Swan Upping along the River Thames near Chertsey Britain July 16 2018 REUTERSToby Melville

Numaratoarea este realizata de trei echipe, una alcatuita din reprezentantii reginei, iar celelalte doua din reprezentanti ai fostelor bresle mestesugaresti ale viticulturilor si vopsitorilor, care parcurg timp de cinci zile raul Tamisa din sudul Angliei pentru a captura, eticheta si apoi elibera familiile de lebede cu pui. ‘Potrivit legii, regina poate revendica orice lebada care inoata in ape deschise daca doreste, dar in principal isi exercita acest drept doar pe raul Tamisa.In ziua de astazi, numaratoarea lebedelor este o practica ecologica si educativa”, a spus David Barber, conducatorul echipei de numaratori ai reginei. Si peste ocean a inceput un recesamant, dar al pisicilor, lansat de o alianta alcatuita din organizatii publice si private din Washington D.C. , cu scopul de a numara timp de trei ani  toate matele care traiesc in capitala Statelor Unite si a gestiona populatia exemplarelor fara stapan.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version