Cauta

Liviu Dragnea, pentru Reuters: „Vorbim de creșterea salariilor și a pensiilor la niveluri care ar putea părea ridicole pentru Occident”

 

 Lui Liviu Dragnea a început să-i placă presa străină. După interviul acordat „The Associated Press”, iată că acum a vorbit cu jurnaliştii „Reuters”, aceştia publicând, ieri, un amplu interviu cu liderul social-democrat.

Dragnea a dat asigurări că Guvernul va continua să aplice programul de guvernare promis cetățenilor, în ciuda diverselor critici care vin din mediul intern sau extern. Potrivit acestuia, pensiile și salariile vor fi majorate în continuare, iar impozitele vor fi reduse, scopul fiind creșterea nivelului de trai. După o perioadă de austeritate care ”a durat prea mulți ani”, atât companiile, cât și angajații resimt acut nevoia relaxării fiscale. El a adăugat că salariul minim a fost stabilit să atingă cel puțin 300 de euro (350 dolari) până în 2020, în timp ce pensia minimă va crește până la aproximativ 200 de euro. „Vorbim de creșterea salariilor și a pensiilor la niveluri care ar putea părea ridicole pentru Occident”, a spus Dragnea. Aceste schimbări nu vor avea urmări în creșterea deficitului bugetar, așa cum se teme mai ales Comisia Europeană, întrucât vor fi compensate cu investiții importante. El a spus că Guvernul intenționează să se concentreze asupra creșterii veniturilor prin investiții, promovării schemelor de ajutor, atragerii fondurilor UE și lansării parteneriatelor public-privat pentru lucrări de infrastructură. Liderul PSD a precizat că, până în 2020, contribuțiile la asigurările sociale vor fi reduse de la 37,5% la 35%, iar TVA va ajunge la 17% de la 18%, cel mai târziu în 2020. De asemenea, va fi scăzut impozitul pe profit pentru companiile cu o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro în 2020.

Companiile de stat vor fi listate la bursă

În cadrul interviului acordat Reuters, Dragnea a făcut referire și la acțiunile Guvernului față de Pilonul II de pensii. Acesta a precizat că, în acest an, Guvernul va prezenta o analiză, astfel încât românii să poată înțelege exact dacă și cât de mult pot câștiga din sistemul de pensii, oferindu-le dreptul de a alege cu bună știință. Dragnea crede că schimbările survenite la Pilonul II de pensii nu vor afecta piața de capital. PSD lucrează în prezent la măsuri de susținere a bursei, incluzând scutirea angajaților de pe piața de capital de impozitul pe venit. Este analizată și eliminarea impozitului de 5% asupra dividendelor. „Începând cu 2019-2020, majoritatea covârșitoare a companiilor de stat vor fi listate la bursă”, a declarat Liviu Dragnea.

În interviu, președintele PSD este numit ”cel mai important politician” din România. Informațiile prezentate de Reuters au fost preluate pe larg de publicații importante, ca ”New York Times”, ”Business Insider” sau ”US News”.

Ultimele stiri

  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Exit mobile version