Cauta

Liberalii vor sânge cu orice preț

Ori febra alegerilor prezidențiale le-a luat mințile parlamentarilor noștri, ori așa înțeleg ei să facă politică. Este haos total, în țară s-a declanșat jihadul care anunță măcel la un nivel nemaiîntâlnit. Liberalii vor sânge cu orice preț, social-democrații contraatacă la baionetă regrupați într-o trupă de gherilă, iar instituțiile statului par blocate în acest joc din care nu poate ieși nimeni învingător. Toți vor pierde, mai devreme sau mai târziu, dar în primul rând cetățenii au de suferit fiindcă stau sub guvernarea unor incompetenți răzbunători. Și, fix când nimeni nu-și mai dorea să audă vreodată de „Republica procurorilor”, la orizont mijește rânjetul macabru al DNA, balaurul cu care, în aceste zile, PNL amenință PSD.

Produsul Intern Brut al României a crescut și anul acesta, la fel ca-n 2018! Este o realitate pe care nimeni nu o contestă. Anulțul-șoc al Institutului Național de Statistică în mod cert va stârni furia Palatului Victoria. Păi, Ludovic Orban tocmai ce a schimbat conducerea INS, argumentând că nu are nevoie acolo de un „yesman”. Și, ce face noul șef? În loc să patineze pe gheața dezastrului economic din mandatul Cabinetului Dăncilă, INS vine și anunță că, în primele 9 luni, avem un PIB în creștere față de anul trecut. E posibil așa ceva? Adică, toți liberalii, în frunte cu întreg Guvernul Orban bocesc decesul economiei românești și vine INS să spună că nu-i chiar așa!?

Iată ce anunță statisticienii lui Ludovic Orban: faţă de acelaşi trimestru din anul 2018, PIB-ul a înregistrat o creştere cu 3,2%. În primele nouă luni, Produsul Intern Brut a crescut cu 4,1%!

Lui Cîțu nu-i pasă, el vrea dosare penale

Ministrul Finanţelor o ține pe-a lui. Florin Cîţu vorbește despre deficit bugetar de aproape 4% și anunță că vine apocalipsa financiară peste români. În replică, Lia Olguța Vasilescu susține că, de fapt, liberalii doar îi pregătesc pe cetățeni pentru ce va urma – un program de tăieri bugetare (pensii, salarii, indemnizații etc) cum România n-a mai cunoscut!

„Cam tot ce am găsit aici a depășit cele mai pesimite așteptări ale mele. Concluzia este că România, în ultimii 3 ani de zile, a fost condusă după două bugete. A fost un buget cel prezentat în Parlament, și un al doilea buget care avea toate informațiile reale și care era folosit pentru finanțarea baronilor locali. Exact metoda Al Capone, cu două registre”, spune Cîțu.

Și reintră în joc procurorii…

Dar asta nu e tot! Florin Cîțu nu se oprește aici, șeful de la Finanțe merge mai departe și afirmă că va sesiza organele competente în acest caz. Iar dacă legăm declarația lui de cea a lui Rareș Bogda, care îi prezice Vioricăi Dăncilă că va avea parte de dezbateri cu procurorii, vedem așezarea pe tabla de joc a pieselor liberale. Instituții de forță – președinte – guvern. Magistrații? Nici nu-i mai punem la socoteală, protocoalele din justiție sunt încă valabile, ați uitat?!

Aici a ajuns România la 100 de ani de la Unire! În prag de 2020, când statele lumii dau bătălii grele pentru resurse și interese, ai noștri se sfâșie între ei pe mize locale. Să rămânem calmi, istoria oricum îi va arunca la grămadă în coșul uitării colective.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version