Cauta

Kovesi, pusă la pământ de Inspecția Judiciară

Laura Codruța Kovesi are toate șansele să fie votată în Parlamentul European ca șefă a Parchetului din UE. Tot mai multe surse susțin că cei din Uniune fac tot ce le stă în putință pentru a o valida în această funcție. Pe de altă parte, în țară apar tot mai multe indicii despre felul în care aceasta și-a făcut treaba după ce a devenit șefa DNA. Astfel, un raport al Inspecției Judiciare a scos la iveală amănunte incredibile despre legătura dintre Direcția Anticorupție și SRI și despre felul în care Kovesi umbla la dosare.

Kovesi le cerea părerea ofițerilor SRI pentru a soluționa anumite cauze

Concret, un raport al Inspecției Judiciare a scos la iveală adrese prin care fosta șefă a DNA cerea ca interceptări din cauza care îl privea pe fostul procuror general de la Oradea să fie trimise, săptămânal, către două unități ale Serviciului Român de Informații. Astfel, membrii Inspecției Judiciare au stabilit chiar mai multe situații cu dosare în care interceptările cu magistrați erau trimise la SRI. Surse din cadrul anchetelor care se desfășoară la Inspecție au declarat că interceptările erau folosite pentru a ”șantaja” judecători și procurori pentru a pronunța soluțiile scrise deja din celebrele ”plicuri galbene”.  Ulterior, dacă cei vizați erau ”cuminți”, dosarele rămâneau în nelucrare și apoi clasate. Reprezentanții IJ au mai descoperit și o adresă semnată tot de Laura Codruța Kovesi către SRI, prin care cerea, ”în baza protocolului din 2009, sprijin tehnic și analitic în dosar”. Cei de la IJ au verificat dosarele de la DNA cu magistrați instrumentate în perioada 2014 -2018. Raportul inspecției a fost devastaor pentru felul în care Kovesi conducea  DNA și validat de CSM după ore în șir de dezbateri și discuții contradictorii în CSM. Amintim că, după apariția protocoalelor, Florian Coldea a demisionat iar Laura Codruța Kovesi a fost destituită.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version