Cauta

Kelemen Hunor, despre anticipate: „Prin dialog se poate ajunge la o concluzie!”

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, ca propunerea de declansare a alegerilor anticipate este treaba opozitiei si ca, daca va exista dialog, se va putea ajunge la o concluzie.

Kelemen Hunor

„In ceea ce priveste propunerea organizarii alegerilor anticipate, este treaba partidelor politice din opozitie si sigur ca, daca va fi un dialog, atunci se poate ajunge la o concluzie”, a spus Kelemen, mentionand ca nu este usor sa fie declansate alegeri anticipate. El a aratat ca, oricum, in 2012 vor avea loc alegeri.

„Important este sa ne pastram calmul, sa facem analizele necesare si sa stabilim coordonate dialogului politic, institutional, asa cum am facut de fiecare data”, a mai spus presedintele UDMR.

Daca sunt indeplinite conditiile pentru sesiune extraordinara, UDMR e de acord

„Daca se indeplinesc criteriile pentru convocarea unei sesiuni extraordinare, UDMR este de acord cu acest lucru. Nici nu trebuie sa fie evitat asa ceva”, a spus el, adaugand ca in Constitutie si in regulamentele celor doua Camere sunt mentionate conditiile necesare pentru o astfel de convocare.

El a amintit ca solicitatea trebuie sa fie semnata de catre o treime din parlamentari, ca trebuie specificate care va fi ordinea de zi si perioada in care se intentioneaza convocarea sesiunii extraordinare. „Eu consider ca rolul Parlamentului nu trebuie neglijat. (…) Dezbaterile politice, dialogul politic trebuie dus in cadrul institutional, nu pe strada. Parlamentul este institutia primordiala unde se fac dezbaterile politice. Daca conditiile sunt indeplinite, noi nu vom bloca asa ceva”, a tinut sa precizeze Kelemen Hunor.

Intrebat daca parlamentarii Uniunii vor semna o astfel de solicitare, lidrul UDMR a raspuns: „Nu noi am solicitat asa ceva”. PNL, PSD si PC vor solicita convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare in care sa se discute situatia politica, solutia avansata de opozitie fiind cea a alegerilor anticipate, precum si modul in care protestele au fost gestionate de catre autoritati, a declarat, luni, Crin Antonescu.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version