Cauta

Justitia tine Postul Mare

Lumea a asteptat, cu sufletul la gura, noi ”rastigniri” politice in aceasta saptamana, doar ca pe crucea Justitiei si nu a PSD-ului. N-a fost sa fie.

Justitia s a abtinut de la pescuirea pestilor mari in aceasta saptamana

Pe agenda Inaltei Curti de Justitie si Casatie au figurat tot nume selecte in ultimele trei zile: Victor Ponta, Dan Sova, Viorel Hrebenciuc, Mircea si Vlad Cosma. Desi toti fac sau au facut pana de curand parte din partidul liber-cugetatorului Ion Iliescu, magistratii nu au vrut se pare sa-si faca pacate in plin Post Mare si au amanat pronuntarea sentintei in toate procesele. Procese in care, reamintim, Ponta si Sova sunt acuzati de ilegalitati comise in calitate de avocati (dosarul Turceni – Rovinari), Hrebenciuc de trafic de influenta si luare de mita (dosarul retrocedarilor forestiere ilegale din cazul Paltin-Sturza) iar cei doi Cosma de primirea unei mite de un milion de euro pe vremea cand Cosma tatal conducea CJ Prahova. Si mai interesant este insa daca cei cinci au fost iertati, fie si doar pe moment, nu din cauze religioase ci din cu totul alte motive. Cum ar fi, de exemplu, retinerea magistratilor de a mai da condamnari pe baza unor probe discutabile. Sau ar putea fi  vorba despre o repliere a magistratilor in fata politicienilor, miscare perfect justificata date fiind modificarile recent aduse legilor juridice. La fel de bine s-ar putea crede ca noi interceptari legate de diverse ”Portocale” stau sa explodeze in spatiul public iar judecatorilor le-a fost adus la cunostiinta acest lucru. Daca in materie de motive avem de-a face doar cu speculatii, un lucru in schimb este cert: ICCJ a amanat pe banda rulanta, in aceasta saptamana, toate sentintele in dosarele asa numite ”grele”.

Ultimele stiri

  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Exit mobile version