Cauta

Justiția lui Iordache scoate magistrații în stradă

Modificările aduse Codurilor penal și de procedură penală aruncă în aer lupta anticorupție și pun în pericol siguranța cetățeanului, reclamă magistrații.

Procurorii și judecătorii<br >Monicăi Macovei<br >au ieșit la miting

Schimbările legislative operate de  coaliția PSD-ALDE i-au făcut pe magistrații din mai multe orașe să iasă cu robe cu tot în stradă și să protesteze câteva zeci de minute în tăcere, ca semn că sunt muți de uimire în fața modificărilor aduse legilor Justiției. Totodată, președintele CSM Mariana Ghenea i-a rugat pe parlamentari să nu se mai grăbească cu modificările legislative ci să accepte un dialog care să se desfășoare cu ”buna-credința” ambelor părți. Concomitent, Asociația Procurorilor din România atrage atenția asupra faptului că autorii unor infracțiuni neincluse la capitolul ”corupție” dar care afectează oamenii normali (violurile, traficul de droguri, omorurile, tâlhăriile, expunerile publice indecente etc) au toate șansele să scape neindentificați și pedepsiți odată cu aplicarea noilor prevederi. Protestele magistraților au fost imediat sancționate de reprezentanții actualei puteri. ”Parlamentarii fac legi, magistrații sunt obligați să le aplice”, a replicat liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu. ”Magistraţii nu au dreptul, prin lege, să protesteze”, a decretat și președintele executiv al PSD Nicolae Bădălau, care a adăugat și că ”protestele preventive nu sunt normale”. Fără doar și poate PSD-ALDE a exagerat și, dată fiind trecerea modificărilor ărin Parlament ca expresul prin gară, nici nu au apreciat corect urmările multor schimbări aduse. La fel de adevărat este însă și că nu s-ar fi ajuns aici dacă magistrații ar fi reclamat la timp (în 2009 când au fost adoptate actualele Coduri penale tot pe repede-înainte sau în 2014, atunci când au intrat în vigoare) problemele existente și ar fi cerut să se opereze schimbările necesare. Magistrații au fost însă atunci mai interesați de salariile și pensiile lor speciale, nu de îmbunătățirea legislației juridiece. Așa a ajuns Justiția să fie îmbunătățită astăzi de politicieni, chiar dacă magistrații ies, în robe, pe stradă.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version