Cauta

Junglă în parcurile bucureștene! Nicușor Dan vine cu scuze uluitoare pentru Capitala invadată de buruieni

Nicusor Dan

Junglă în parcurile bucureștene! Nicușor Dan vine cu scuze uluitoare pentru Capitala invadată de buruieni

Capitala este năpădită de buruieni! Suntem deja în luna iunie, iar bălăriile sunt la ele acasă în cele mai mari parcuri bucureștene. Grădinile publice administrate de Primăria Generală continuă să fie sub un munte de gunoi. Municipalitatea ridică din umeri și caută scuze penibile pentru acest peisaj de junglă.

Bucureștenii și-au scris furia pe pagina personală de Facebook a primarului general Nicușor Dan. Mesajele transmise sună dur: „Lăsăm în paragină parcul Herăstrău și alte locuri pline de verdeață, ne mănâncă șobolanii, căpușele și țânțarii și voi vreți sa ne plimbam pe străzi. Bai, nebunilor, străzile sunt pentru trafic ca noi toți să ajungem într-un parc, dacă simțim că avem nevoie de plimbare și relaxare. Curățați și reabilitați mobilierul stradal din parcuri, permiteți copiilor să facă sport”.

Bălăriile sufocă în continuare marile parcuri din București

Ce i-a înfuriat și mai tare pe locuitorii Capitalei e faptul că edilul a anunțat zilele trecute, că între șoseaua Kiseleff și intersecția Căii Victoriei cu râul Dâmbovița, vor exista șapte zone care vor deveni spații pietonale în weekenduri, din 29 mai până pe 17 octombrie. „Ai distrus și ce mai era funcțional. Sper să nu mai ai tupeul să candidezi peste 3 ani”, notează un alt bucureștean.

Parcurile administrate de Primăria Capitalei sunt pline de vegetație. Buruienile înalte de un metru ascund pe alocuri și deșeuri.

Nicușor Dan: „Am fost obligaţi să tăiem costuri”

Nicușor Dan a găsit o scuză halucinantă pentru situația cu care se confruntă Capitala. Edilul spune că mandatul său nu este unul obișnuit, pentru că a preluat datorii de 3 miliarde de lei. Acesta este motivul pentru care a tăiat de la anumite capitole, precum întreținerea parcurilor sau repararea gropilor de pe străzi. El susține că în parcuri a început operațiunea de cosire a ierbii, iar dezinsecția și deratizarea vor începe imediat ce se vor opri ploile.

„Nu a fost un mandat oarecare şi am fost obligaţi să tăiem costuri şi acolo unde am fi vrut, şi acolo unde nu am fi vrut. Banii pe care nu i-am avut în martie îi avem acum”, a spus Nicușor Dan, miercuri, într-o conferință de presă, pe fondul acuzațiilor că parcurile din București administrate de PMB s-au umplut de buruieni, de căpușe și șobolani. El a spus că operațiunea de cosire a ierbii din parcuri a început și a estimat că va fi gata în două săptămâni, după care vor urma spațiile verzi publice.

Ultimele stiri

  • Franța a lansat racheta nucleară! Care îi este destinația?
  • Publicarea Anunțurilor cu Fonduri Europene: Oportunități și Reglementări
  • Alege ce citești
  • Moby Dick l-a înghițit pe Marele Arhitect cât ai zice pește
  • Ciolacu, Erdogan și o „țeapă” de 1 miliard de dolari
  • România, în pericol de blackout. Autoritățile sunt în campanie electorală
  • Green Deal rămâne fără materii prime. Bătălie cruntă pentru rezervele anemice de litiu și grafit
  • Imagini înspăimântătoare! Femeie atacată din senin, pe o stradă din Capitală/Un tânăr de 25 de ani, reținut – VIDEO
  • Majorări salariale doar pentru ministere și Guvern. Polițiștii, fentați din nou
  • Pe ce vor cheltui bogătașii lumii 4,4 miliarde de dolari în 2024
  • Exit mobile version