Cauta

Judecatoarea Terceanu, mita 220.000 de euro pentru a da un verdict favorabil in „Dosarul Trasferurilor”

UPDATE 20.00: Vineri seara, instanta a decis arestarea preventiva pentru 30 de zile a judecatoarei Geanina Terceanu, dar si a fratilor Ioan si Victor Becali. Ultimii doi sunt deja incarcerati la Poarta Alba, acolo unde ispasesc pedepsele din „Dosarul Transferurilor”. Potrivit unor avocati citati de GSP, Terceanu risca peste 10 de ani de inchisoare, in vreme ce fostii impresari Ioan si Victor Becali un spor de pedeapsa, dar nu mai mare de 1 an.

Procurorii DNA – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 19 noiembrie 2015, a inculpatei TERCEANU GEANINA, judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita.

 

In cauza, procurorii au mai dispus punerea in miscare a actiunii penale si fata de inculpatii: BECALI IOAN si BECALI VICTOR, impresari sportivi, la data faptei, cu privire la savarsirea infractiunii de dare de mita. Totodata, procurorii anticoruptie au mai dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de suspectul BORCEA CRISTIAN, presedinte executiv al FC Dinamo, la data faptei, cu privire la savarsirea infractiunii de dare de mita. In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt: – La data de 24 februarie 2009, inculpatei Terceanu Geanina, in calitate de judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, i-a fost repartizat spre judecare un dosar penal cunoscut in spatiul public sub numele de „Dosarul transferurilor de fotbalisti”, cauza in care inculpatii Becali Ioan, Becali Victor si Borcea Cristian, alaturi de alti inculpati, fusesera trimisi in judecata pentru comiterea unor infractiuni de inselaciune si de evaziune fiscala.- La data de 3 aprilie 2012, inculpata Terceanu Geanina a pronuntat in dosarul respectiv o hotarare de achitare fata de toti inculpatii trimisi in judecata si pentru toate infractiunile retinute in sarcina acestora, achitare pronuntata in temeiul dispozitiilor art. 10 lit. a din Codul de procedura penala din anul 1968 („fapta nu exista”).- Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul ca:

– pentru a pronunta aceasta solutie de achitare,  inculpata Terceanu Geanina a primit de la inculpatii Becali Ioan, Becali Victor si de la suspectul Borcea Cristian in mai multe transe, suma totala de 220.000 de euro, incepand cu luna aprilie 2009 si pana in luna mai 2012.

– Sumele de bani primite cu titlu de mita au fost remise magistratului de catre cele trei persoane fie personal fie prin intermediar, in diferite locatii din Bucuresti si judetele Ilfov si Ialomita.

– In cursul anului 2009, o parte din banii primiti in modalitatea de mai sus au fost folositi de inculpata Terceanu Geanina la achizitionarea unei locuinte.

– Ulterior, la data de 12 noiembrie 2012, hotararea de achitare pronuntata de catre inculpata Terceanu Geanina a fost desfiintata printr-o decizie penala a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a II-a Penala, instanta de control judiciar pronuntand condamnarea inculpatilor la pedepse privative de libertate.

Inculpatilor Terceanu Geanina, Becali Ioan si Becali Victor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand sa fie prezentati la data de 20 noiembrie 2015, Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Ultimele stiri

  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Exit mobile version