Cauta

Nicolae Ciucă le vinde românilor gogoașa „Japonia bagă bani în România”. Reactoare nucleare și Magistrala 6 de metrou, făcute de niponi

Unitatea nucleara de la Doel, din Belgia, a fost inchisa dupa ce i s-a fisurat un reactor

„Japonia este interesată de dezvoltarea reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR) şi de construirea magistralei 6 de metrou din Bucureşti, până la aeroportul «Henri Coandă» din Otopeni”, a spus Nicolae Ciucă.

Această veste vine după ce preşedintele Senatului a avut, marţi, o întrevedere cu ambasadorul Japoniei în România Hiroshi Ueda, care îşi încheie mandatul său la Bucureşti.

Japonia, ajutor în securitate şi tehnologie

Ciucă a spus că „în ultimul an, legăturile bilaterale s-au intensificat considerabil în zona economică, dar şi pe partea politică, de securitate şi tehnologică.

Japonia este interesată de dezvoltarea reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR) şi de construirea magistralei 6 de metrou din Bucureşti (până la aeroportul «Henri Coandă» din Otopeni)”.

„I-am mulţumit ambasadorului Ueda şi pentru sprijinul pe care guvernul de la Tokio îl acordă candidaturii României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE)”, a completat Ciucă.

China a detronat Japonia în topul auto

China ar fi depășit Japonia ca cel mai mare exportator auto din lume în 2023, a declarat marți Asociația China Passenger Car Association (CPCA), în condițiile în care BYD , Chery și alți producători au făcut pași importanți în străinătate.

Exporturile auto totale ale Chinei au fost estimate la 5,26 milioane de unități pentru întregul an trecut, în valoare de aproximativ 102 miliarde de dolari, în timp ce exporturile Japoniei pentru întregul an au fost estimate la aproximativ 4,3 milioane de unități, potrivit asociației.

Influența tot mai mare a Chinei peste hotare a provocat consternare în unele guverne, care se tem de repercusiunile acestei tendințe asupra producătorilor auto naționali.

Tesla, care a exportat 344.078 de vehicule electrice fabricate în China, a contribuit, de asemenea, la creșterea exporturilor.

Ultimele stiri

  • Cât te costă o noapte de cazare la mare cu „Litoralul pentru toţi”. Programul, în perioada 31 mai – 20 iunie
  • Prețuri de lux la restaurantele din București. Cât costă să iei masa în oraș. De banii ăștia, faci un city-break la Milano!
  • Cu „dedicaţie” de la Guvern, pentru şoferi: benzina şi motorina se scumpesc, de la 1 iulie 2024! Cât cresc accizele
  • Descoperire misterioasă la Giza. Ce ascund piramidele egiptene
  • Băsescu, reacție tranșantă: „România reușește în ultima vreme să facă o figură de prostălăul Europei”
  • România, ţară exotică! Ce au început să cultive agricultorii noştri
  • Pompierii, în alertă! Incendiu la o magazie din Portul Constanţa. Focul se manifesta pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi
  • Breaking news: Ebrahim Raisi, președintele Iranului, a murit în accidentul de elicopter! (VIDEO)
  • Poza Zilei
  • Horoscop 20 mai 2024 – Veți obține ceea ce doriți dacă vă folosiți seducția
  • Exit mobile version