Cauta

Isărescu: creşterea economică e bună şi nu prea

Economia României avansează într-un ritm prea accelerat, avertizează Banca Națională. Până să primim palme de la Occidentul care nu vede cu ochi buni această creștere economică, ne ia de urechi Mugur Isărescu, frânarul elitei globaliste angajat la BNR. Cică riscăm să ne prindă radarul și ar fi bine să nu mai apăsăm atât de tare pe accelerație. Fiți prudenți români, că altfel apare derapajul pe șoseaua bunăstării, ne spune Întâistătătorul finanțelor țării!

Vine criza, bine-mi pare, țara se dezvoltă ca o floare. Mugurel vorbește despre „al nouălea an de creștere economică, o performanță”. Cum îți permiți să-l contrazici pe Floriiiiiinn Cîțuuuuu, eliotnessul PNL?! Dacă el spune că suntem în groapă, așa e! Marele Canion scrie pe noi, nu altceva! O zice și ludovicul Partidului Național Liberal și Democrat (PDL de tip iohannist), țara cade în prăpastie, FMI și Banca Mondială, aruncați-ne frânghiile salvării, plătim oricât! Păstrat în funcție de PSD, isărelul conduce pe contrasens și dă senzația că-i place. Recunoaște că afirmația „România este în al nouălea an de creștere economică” e una aflată „în conflict cu bătălia mediatică. Avem ape învolburate și competiția electorală… O să spuneți, bun, Statele Unite ale Americii sunt în al 11-lea an de creștere economică… Da, dar noi trăim în Europa”. Și, totuși, parcă în discursul lui Manole frânarul trebuia să se strecoare și un „dar…”. S-a strecurat și l-am simțit în portofel. Din jobenul magic al guvernatorului a apărut pe piața valutară un maxim istoric al cursului de schimb leu-euro! 4,7729 lei pentru un euro, cea mai ridicată valoare „ever”! Explicații azvârlite în bătaie de joc de BNR – cică Black Friday ar fi de vină pentru creșterea euro. Pe de altă parte, mulți cred că, de fapt, Isărescu a vrut să pună frână monedei naționale, că prea își luase viteză economia. Tot contra vântului pedalează și șeful Consiliului Concurenței. Bogdan Chirițoiu nu ține cont de recomandările iohannismului apocaliptic și gândește cu voce tare: „Lucrurile în macroenenomie merg bine. România este campioana creşterii economice în Uniunea Europeană, ţara care a reuşit să aibă cel mai rapid ritm de apropiere de media Uniunii Europene”. Când personaje cu greutate afirmă că economia merge brici, de întrebi de ce mama naibii avem haos în politică? De ce se schimbă un guvern care aduce plus valoare și creștere? De ce avem un nou guvern care vorbește despre dezastru și criză? De ce președintele țării rămâne surd și indiferent la mesajele specialiștilor, care zic că lucrurile avansează pe direcția bună?

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version