Cauta

Iohannis trimite la reexaminare Legea privind statutul magistratilor

Abia de acum inainte presedintele va arata ce este in stare sa faca in materie de razbunari

Pe langa faptul ca s-a anuntat ca presedintele a sesizat vineri, Curtea Consitutionala, in privinta legii privind CSM-ul, de la Cotroceni s-a facut public faptul ca tot in cursul acestei zile, presedintele a trimis – de aceasta data Parlamentului – o solicitare de reexaminare asupra unui alt act normativ din pachetul de trei legi ale Justitiei.

Mai exact, solicitarea de reexaminare, adresata presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, vizeaza Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. In textul solicitarii, redat integral pe site-ul Presedintiei, se precizeaza, intre altele, ca „prin Decizia nr. 45/2018, Curtea Constitutionala a constatat neconstitutionalitatea unui numar de 12 puncte din legea de modificare a Legii nr. 303/2004 si a unui numar important de dispozitii si sintagme aflate in strânsa legatura cu acestea. Cu toate acestea, o serie de dispozitii din legea transmisa la promulgare ridica in continuare probleme, unele dintre modificari fiind, prin ele insele, neclare si contradictorii, aspect cu consecinte grave asupra exigentelor calitatii legii, impuse de Legea fundamentala, de natura sa genereze un puternic impact negativ asupra bunei functionari a sistemului judiciar. De asemenea, prin continutul lor normativ, unele dintre reglementari sunt lipsite de coerenta si previzibilitate intrucât nu sunt corelate nici cu alte dispozitii ale legilor ce compun „pachetul legislativ” in materie de reforma in justitie (Legea de modificare si completare a Legii nr. 304/2004, respectiv Legea de modificare si completarea a Legii nr. 317/2004), putând afecta exigentele constitutionale in materie de independenta si buna functionare a sistemului judiciar”.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version