Cauta

Iohannis, pe tema Brexit: Guvernul Marii Britanii trebuie sa-si clarifice pozitia

Dupa ce marti seara Parlamentul britanic a refuzat acordul privind Brexit-ul, Klaus Iohannis a facut o serie de precizari, din postura de presedinte al statului care exercita presedintia Consiliului Uniunii Europene.

In primul rand, liderul de la Cotroceni a subliniat ca acordul care nu a trecut de votul Legislativului de la Londra a fost unul „negociat”. „Este important de observat ca acest acord nu a fost impus de cineva altcuiva, este un acord care a fost negociat de echipa stabilita de UE 27, care raman, si Guvernul Marii Britanii”, a mentionat Iohannis.

„Acesta este un pas procedural si rezultatul este regretabil. Consider in continuare ca acest acord este unul bun, garanteaza, daca in final va fi aprobat, o retragere ordonata a Marii Britanii si permite construirea unei relatii viitoare in conditii bune”, a mai subliniat presedintele.

Cat priveste pasii urmatori acestui vot, Klaus Iohannis a anuntat ca se asteapta un semnal de la Londra. „Guvernul Marii Britanii trebuie sa-si clarifice pozitia, trebuie sa stim ce se va intampla in Marea Britanie in continuare. Nu s-au epuizat procedurile care pot duce, intr-un final, la aprobare acestui acord, si asta ar fi solutia cea mai buna”, a declarat Iohannis.

Subliniind ca la nivelul UE 27 „nu exista abordari divergente” in aceasta chestiune si ca acordul nu va fi renegociat, in asteptarea unei comunicari referitoare la pozitia Guvernului britanic, primul om in stat a dat un semnal de calm si cumpatare in declaratii. „Nu este cazul de a intra in fibrilatii, nu trebuie nimeni sa intre in panica, si nu este cazul sa ne aruncam in comentarii pe diferite scenarii posibile. Deocamdata, UE 27 a aprobat acest acord, Marea Britanie trebuie sa-si clarifice pozitia in continuare, dupa care vom lua masurile ce se impun”, a afirmat Klaus Iohannis, inainte de a mentiona ca „UE 27 este pregatita pentru toate variantele posibile”.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version