Cauta

Iohannis face praf siguranta nationala

Soarta milostiva il ”despagubeste” pe Klaus Iohannis pentru casa pierduta la Sibiu

Cand nu e in Florida, la plaja, sau in Austria, la schi, Klaus Iohannis face praf siguranta nationala. Uneori o face praf tacand, adica facandu-se ca nu vede abuzurile ingrozitoare ale erei Basescu; alteori, o face praf vorbind si actionand. Din 2017, de cand apar, uneori zilnic, dezvaluiri cutremuratoare despre abuzurile din justitie, presedintele Romaniei n-a exprimat o singura luare de pozitie.

De fapt, singura atitudine este negarea. Pentru el, aceste lucruri, care afecteaza functionarea institutiilor la varf, pur si simplu nu exista. Ignorarea cu buna stiinta a unor fapte atat de grave aduce atingere sigurantei nationale, mai ales ca presedintele – garant al respectarii Constitutiei si sef al CSAT – este obligat sa le ia in considerare.

Se comporta de parca isi uraste tara

La fel de grav este insa si modul in care presedintele vorbeste si actioneaza. Nu a trecut foarte mult de cand Iohannis, care, potrivit Constitutiei, trebuie sa fie echidistant, a iesit in piata alaturi de un grup de protestatari anti-guvernamentali, ba chiar a instigat la proteste impotriva Guvernului Romaniei. El a respins toate incercarile Parlamentului de a modifica legile justitiei, blocand practic Legislativul, si s-a opus revocarii sefei DNA, Laura Kovesi, desi aceasta este acuzata de incalcarea repetata a separatiei puterilor in stat. Toate acestea sunt incalcari grave ale statutului functiei prezidentiale si ale Constitutiei, cu efecte asupra sigurantei nationale. Nu mai departe de acum doua zile, presedintele a sustinut o conferinta de presa, in care a alertat cetatenii si partenerii Romaniei cu privire la datele executiei bugetare. Iohannis a prezentat situatia economica de parca ar trebui sa urmeze apocalipsa, desi cei mai importanti analisti economici au declarat ca situatia economiei este mai degraba pozitiva. Iohannis a vorbit despre instabilitate, incertitudine, impredictibilitate, scaderi de venituri la buget, deficit prea mare si alte lucruri, menite sa mineze increderea in economia romaneasca. O asemenea declaratie nu poate sa nu aiba efecte asupra mediului de afaceri si a pietei, in general, asupra creditelor, ca si asupra monedei nationale. Mai era putin si spunea ca Guvernul intra in incapacitate de plata, iar oamenii nu-si vor mai primi salariile. Dincolo de bizareria lor, mai ales ca vin din gura presedintelui, aceste declaratii pot aduce atingere sigurantei nationale. Dar lui Iohannis nu-i pasa. Pentru orice efect neplacut, are pe cine sa dea vina.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version