Cauta

Iohannis, de la Bruxelles: Sustin si pe doamna Kovesi, sustin si activitatea DNA

Iohannis ar accepta un premier dupa calapodul sau...

In asteptarea unei decizii din partea presedintelui, odata ce ministrul Justitiei a propus revocarea procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, opinia publica afla ca primul om in stat considera ca “nu au fost motive temeinice pentru a propune revocarea”. Totodata, seful statului a transmis cat se poate de clar, de aceasta data vineri, de la Bruxelles, ca i se pare ca atat DNA-ul, cat si actualul procuror-sef fac “o treaba buna”.

Intrebat ce va face dupa ce s-a cerut revocarea sefei Directiei Nationale Anticoruptie, Klaus Iohannis a reamintit ca ai sai consilieri urmeaza sa analizeze raportul prezentat Toader, in sinteza, joi seara, odata ce acest document va ajunge la Cotroceni. Semn ca ar mai putea trece o vreme pana se va pronunta in aceasta chestiune. “Este o procedura care va mai dura, m-am exprimat aseara institutional (…) asta este parerea mea, nu am vazut raportul, nu l-a vazut nimeni raportul pe care s-a bazat dl ministru. Insa, prestatia pe care a avut-o aseara, sincer, nu mi-a placut. (…) Ce ne-a prezentat dl ministru a fost total lipsit de claritate si la o prima citire pe diagonala a fost lipsit si de temeinicie. Deci nu au fost motive temeinice pentru a propune revocarea”, a sustinut Iohannis.

De altfel, presedintele a tinut sa mentioneze ca documentul in cauza nu ajunsese inca la Presedintie. “Mult-promisul raport nu a aparut pe site-ul Ministerului, nu a aparut la Administratia Prezidentiala. Si atunci cand vom avea acest Raport, probabil vom incerca sa il deslusim”, a subliniat Klaus Iohannis.

“Sustin si pe Kovesi, sustin si activitatea DNA. M-am exprimat in repetate randuri ca DNA-ul face o treaba buna si conducerea DNA-ului face o treaba buna, iar ceea ce am auzit aseara nu a fost de natura sa-mi schimbe opinia”, a conchis presedintele, vineri la pranz.

Ultimele stiri

  • Umanismul golănesc al Occidentului
  • Trump Trade Wars 2.0 – pericol real sau sperietoare?
  • Am avut un ministru formidabil și n-am știut
  • Accident grav. Cinci răniți, după ce un microbuz s-a izbit de un copac, în Gorj
  • Reacţia DURĂ şi încisivă a lui Piedone după ce Nicuşor Dan a anunţat că rezolvă problema traficului în 2035: „Ai dat căruța în gard, mincinosule!”
  • Stormy Daniels a povestit cum Donald Trump a provocat-o să-l „pleznească la fund”: „Mi-am pierdut cunoștința”
  • Avertizare de ploi, grindină și vijelii. Zonele aflate sub COD GALBEN – HARTA/Cum va fi vremea în București
  • România poate scăpa mai repede şi mai ieftin de „blocurile gri”. Legea ce merge la promulgare schimbă tot pentru locatari
  • Nicușor Dan recunoaște că e incapabil să rezolve problemele din Capitală. Traficul și apa caldă, peste alte două mandate
  • Burduja depune plângere penală, după ce i-au fost vandalizate panourile electorale: „De cine le este frică nu vor scăpa”
  • Exit mobile version