Cauta

Iohannis amana evenimentul dedicat Revolutiei, programat pentru 20 mai 

Presedintele nu reuseste sa separe adevarul de fictiune sau nu vrea?

Cum nu au fost putine vocile care au comentat pe marginea intentiei primului om in stat de a gazdui, in luna mai, o ceremonie dedicata implinirii a trei decenii de la evenimentele din decembrie 1989, asociind ideea campaniei electorale, presedintele a luat o decizie, in urma careia demersul in cauza nu va mai avea loc pe 20 mai, cum fusese stabilit initial.

Un anunt in acest sens a fost facut vineri, de la Cotroceni. Din comunicat nu rezulta si pentru cand anume ar urma sa fie reprogramat ceremonialul in cadrul caruia Klaus Iohannis avea in gand sa declare anul in curs „Anul omagierii victimelor comunismului”.

Iata precizarile Cotrocenilor:

„In ultimele zile, in spatiul public au aparut speculatii cu privire la oportunitatea organizarii, pe 20 mai a.c., la Palatul Cotroceni, a ceremoniei solemne in cadrul careia, la 30 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989, anul 2019 urma sa fie declarat „Anul omagierii victimelor comunismului”.

Pentru a elimina orice fel de suspiciune cu privire la asocierea Revolutiei Romane cu perioada electorala in care ne aflam in prezent si din profund respect pentru toti cei care au luptat pentru democratie si libertate in anii tiraniei comuniste, Presedintele Klaus Iohannis a decis sa amane evenimentul pentru o data ulterioara.

Inca de la preluarea mandatului, Presedintele Romaniei a actionat constant pentru condamnarea crimelor si abuzurilor aparatului represiv al regimului comunist, precum si pentru omagierea victimelor totalitarismului.

Presedintele Klaus Iohannis considera ca lectiile trecutului nu pot fi ignorate, iar asumarea corecta a istoriei si a ororilor pe care comunismul le-a produs in Romania trebuie sa reprezinte pentru noi toti un exercitiu civic permanent.”

Ultimele stiri

  • VIDEO. A sunat la numărul unic de urgență, pentru a-i spune cineva „La multi ani”!/Ce a urmat e cu totul emoționant
  • Acţiunea prin care armata israeliană anunţă, practic, asaltul asupra zonei Rafa. 1,5 milioane de palestinieni trăiesc acolo!
  • Piedone, atac la Nicușor Dan: „Ți-ai permis să jignești românii creștini ortodocși care nu sunt ca tine”
  • Modificarea pe care o vor găsi călătorii ce tranzitează Gara de Nord
  • Panică într-un bloc dintr-o localitate din Iași. Explozie urmată de incendiu/Mai mulți oameni, evacuați – VIDEO
  • Cine sunt pensionarii care se vor alege cu o „leafă” de 6.800 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Exit mobile version