Cauta

Intelegere de miliarde intre gigantii aurului

Grupul canadian Barrick Gold, cel mai mare producator mondial de aur, a anuntat ca intentioneaza sa fuzioneze cu rivalul american Newmont Mining, o tranzactie care ar da nastere unui colos in industria metalului pretios, cu o capitalizare bursiera de 40 de miliarde de dolari.

Numarul unu bate palma cu numarul doi

„Barrick Gold Corporation confirma ca studiaza posibilitatea de a fuziona cu Newmont Mining Corporation intr-o tranzactie bazata pe schimb de actiuni”, a informat grupul Canadian. Newmont si-a anuntat luna trecuta intentia de a cheltui 10 miliarde de dolari pentru a prelua un alt mare producator canadian de aur, Goldcorp, si a trece astfel in fata Barrick Gold pe pozitia de lider mondial al productiei de aur. Nu este prima data cand Barrick si Newmont au incercat sa fuzioneze,  ultima tentativa ( 2014)  a esuat in ultimul moment deoarece cei doi giganti nu au reusit sa ajunga la un acord cu privire la conducerea noii entitati. Directorii executivi ai  Barrick si Newmont se vor intalni saptamana asta in Florida la BMO Capital Markets, cea mai mare conferinta miniera din America de Nord, unde si-au anuntat prezenta peste 2000 de investitori mari. “Industria aurului are nevoie de o revizuire, are prea multe active si prea multe echipe de conducere”, a spus CEO Barrick, Mark Bristow. Nu suntem in pozitia de a comenta speculatiile, dar calendarul este interesant. Matematica simpla” sugereaza ca o intelegere Barrick-Newmont va produce mai mult de 10 milioane de uncii de aur pe an, la un cost total de sustinere de aproximativ 900 de dolari pe uncie, a declarat Andrew Kaip, analist la BMO.

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version